Calitatea carburanţilor în Moldova va fi verificată conform standardelor europene!

Calitatea combustibilului comercializat ăn Republica Moldova va fi verificată conform standardelor europene! O modificare în acest sens a Legii produselor petroliere a fost aprobată de Guvern.
Astfel, va fi stabilit un sistem de monitorizare a calităţii benzinei şi motorinei comercializate pe piaţa din Republica Moldova, care să fie similar normelor aprobate în Uniunea Europeană. Verificarea calităţii va fi realizată de către organele abilitate, care vor prezenta ulterior datele colectate Ministerului Economiei şi Infrastructurii şi Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei. În cadrul verificărilor, vor fi colectate probe de combustibil de la staţiile de alimentare de pe întreg teritoriul ţării şi din vamă, după care acestea vor fi verificate în baza normelor europene cu eliberarea ulterioară a raporturilor de verificare. Un asemenea raport va fi prezentat consumatorilor anual.

Până în prezent, calitatea combustibilului comercializat în ţara noastră era verificată în baza standardelor GM şi GOST.
0
1,820
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!