Carlos Ghosn a numit imposibilă fuziunea Renault şi Nissan

Primele informații despre o posibilă fuziune a companiilor Renault, Nissan şi Mitsubishi au apărut la începutul lunii aprilie din acest an, când au avut loc negocieri între oficialii de rang înalt din cadrul companiilor. Se pare, însă, că fuziunea nu se va produce în viitorul apropiat, potrivit declarațiilor lui Carlos Ghosn, șeful Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi şi CEO-ul Renault.

Întrebat despre o posibilă fuziune a celor trei companii, Ghosn a declarat că Nissan şi Mitsubishi exclud posibilitatea de a deveni subsidiare Renault, iar o altă formă de fuziune nu este analizată de parteneri. În prezent Renault deține o cotă de 43% din acțiunile Nissan, pe când compania niponă dispune de peste 30% din acțiunile Mitsubishi şi 15% din acțiunile Renault. Un alt pachet de 15% din acțiunile Renault este deținut de statul francez, care de mai multe ori şi-a exprimat intenția de a limita influenta companiei nipone în cadrul Alianței.
Anul 2017 a fost unul de succes deosebit pentru Alianța franco-niponă. Companiile, ce dețin branduri precum Infiniti, Datsun, Dacia, Alpine, Renault-Samsung, AvtoVAZ şi, respectiv, Renault, Nissan şi Mitsubishi, au reuşit să comercializeze un număr de 10.6 milioane automobile, pe când concerne precum Toyota şi Volkswagen au comercializat 10.5 şi, respectiv, 10.3 milioane automobile. Astfel, în urma fuziunii, noul concern ar deveni cel mai mare producător auto la nivel mondial. Totodată, activitatea companiilor în cadrul Alianţei, prin folosirea platformelor şi sistemelor comune, a dus la o economie de 5.7 miliarde euro pentru cele trei companii doar anul trecut, iar pentru anii următori Alianța intenționează să atingă noi realizări: pentru acest an Alianța planifică să comercializeze până la 14 milioane automobile, iar către anul 2022, conform strategiei comune de dezvoltare, în cadrul parteneriatului vor fi lansate 12 automobile electrice şi 40 mașini cu sisteme de pilot automat (de până la nivelul III).
0
1,952
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!