Cele mai vândute automobile în primele patru luni ale anului: pick-up-urile pe primul loc

Compania Jato Dynamics a publicat rezultatele vânzărilor automobilelor la nivel global pentru primele patru luni ale anului. Favoriţii din anul trecut au rămas în top, preferinţele cumpărătorilor la nivel global fiind neschimbate. Cele mai vândute modele la nivel global sunt pick-up-urile Ford F-Series.

În primele patru luni ale acestui an piaţa auto la nivel global a înregistrat o creştere de 3.4% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut. Pick-up-urile din seria F-Series (F-150, F-250 şi F-350 şi versiunile speciale derivate din acestea) produse de Ford rămân în topul preferinţelor cumpărătorilor la nivel global, de la începutul anului fiind comercializate peste 336,000 astfel de automobile, în creştere cu 1.9% comparativ cu aceeaşi perrioadă al anului trecut.
Pe locul 2 s-a clasat Toyota Corolla cu peste 309,000 unităţi comercializate în toată lumea. Compacta niponă îşi păstrează poziţiile chiar şi la sfârşitul carierei sale. În viitorul apropiat niponii urmează să prezinte şi să lanseze noua generaţie al sedanului Corolla care, cel mai probabil, va căpăta un aspect exteior şi substratul tehnic de la hatchback-ul Auris/Corolla iM, prezentat mai devreme în acest an.
Cea de-a treia poziţie este ocupată de Volkswagen Golf, care a înregistrat o creştere a vânzărilor pe piaţa de acasă cu 20%, astfel în Germania fiind comercializate chiar mai multe exemplare Golf decât în China, iar asta la sfârşitul carierei generaţiei actuale! În total, al nivel global Volkswagen Golf a fost vândut într-un tiraj de peste 292,000 unităţi în primele 4 luni ale anului.
O creştere a vânzărilor a cunoscut-o şi Honda Civic, care s-a clasat pe locul 4 în primele luni ale anului, surclasând modelul Nissan X-Trail – lider în segmentul crossover-elor. Diferenţa între cele două modele este de circa 2,000 unităţi, Civic fiind vândut într-un tiraj de aproape 262,000 exemplare, crossover-ul nipon depăşind cu puţin numărul de 260 mii exemplare vândute.
0
1,534
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!