Chevrolet actualizează modelul hibrid Volt: bateriile vor putea fi încărcate de două ori mai rapid

Chevrolet Volt se află în prezent la cea de-a doua generaţie, lansată pentru prima dată acum 3 ani în urmă. Hibridul este prezent pe mai multe pieţe, însă cea de primă importanţă este cea din SUA, unde Volt înregistrează cele mai mari vânzări. În 2017 Volt a fost ales de aproape 25 mii exemplare, atunci când liderul în segment, Toyota Prius, a fost comercializat într-un număr de peste 65 mii exemplare. Vânzările mici, în raport cu modelul nipon se datorează preţului cerut pentru Chevrolet Volt în SUA – minim 34 mii dolari, pe când rivalul nipon are un preţ de start mai mic cu circa 11 mii dolari. Astfel, pentru a spori interesul pentru modelul său, cei de la Chevrolet au dispus să ofere o actualizare, care, însă, din contra ar putea duce la o majorare a preţului.
Nu este vorba despre un facelift – designul exterior, cât şi cel interior, cu mici excepţii, a rămas fără modificări. În schimb, compania americană a pregătit un set de îmbunătăţiri tehnice. Principala noutate este noul sistem de încărcare de 7.2 kW, care poate suplini rezervele bateriei de 18.4 kWh într-un timp de aproape două ori mai scurt – în doar 2.3 ore de la o staţie de alimentare de 240 volţi.
Anterior încărcarea de la o asemenea sursă necesita circa 4.5 ore. Încărcătorul de 7.2 kW este inclus standard în dotările de top, iar pentru celelalte versiuni, echipate standard cu încărcător de 3.6 kW, este disponibil opţional. Totodată sistemul de propulsie hibridă nu a suferit modificări – Volt este propulsat de un motor pe benzină de 1.5 litri, acompaniat de două motoare electrice, cu o putere de 118 şi, respectiv, 65 CP. Autonomia indică aceleaşi date, precum şi până la actualizare – 85 km în regim 100% electric şi până la 675 km cu rezervorul de combustibil plin.
La interior clienţii vor putea opta pentru câteva nuanţe noi pentru tapiserie şi inserţiile decorative. A fost modificat spaţiul rezervat încărcării wireless pentru gadgeturi la interior. Dotarea incipientă include 10 airbag-uri. Opţional au devenit disponibile blocuri optice de tip LED, sistem de frânare automatizat, sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe şi a marcajului rutier, asistent de parcare automat. Clienţii ce-şi doresc un aspect cu accente sportive vor putea opta pentru pachetul Blackout, care include jante de 17 ţoli şi inserţii din metal la bord.
0
1,417
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!