Cursa de anduranţă de 24 ore de la Le Mans începe mâine!

Cea de-a 86-a ediţie a cursei anuale de anduranţă de 24 ore de la Le Mans va lua startul mâine, 16 iunie la ora 15:00 (ora locală), sau la ora 16:00 - ora Moldovei.

Singurul constructor de uzină din acest an în clasa LMP1, după plecarea Audi şi Porsche, rămâne a fi Toyota cu echipa Gazoo Racing, care va participa cu doi bolizi cu propulsie hibridă TS050. Niponii au şanse mari pentru câştig şi sunt principalii candidaţi la titlul WEC în acest an.
La startul LMP 1 se vor alinia 10 bolizi, iar modelele Toyota Gazoo Racing au reuşit să capete primele locuri la grila de start de mâine. Niponii au şanse mari să cucerească victoria în ediţia din acest an, fiind unicul constructor auto, prezent în clasa LMP1. Totodată, cursa de anduranţă de 24 ore este mereu imprevizibilă, astfel încât cea mai mică greșeală sau cedare a tehnicii ar putea avea consecințe dezastruoase pentru întreaga echipă. Printre numele celebre, care vor participa la cursa din acest an se enumeră Fernando Alonso, Jenson Button şi Juan Pablo Montoya. Alonso va face parte din echipa Toyota Gazoo Racing ca al treilea pilot al bolidului #8 TS050.
În clasa GTE Pro debutul oficial va fi marcat de bolidul BMW M8 GTE, derivat din noul coupe BMW Seria 8, debutul căruia este aşteptat astăzi, 15 iunie. Cursa este cu atât mai importantă pentru bavarezi, care revin la Le Mans după o pauză de 7 ani.
Aşadar, marea aventură începe mâine, iar dacă în clasa LMP1 avem un favorit, deşi victoria niponilor nu este una categorică, atunci rezultatele în clasele LMP2 şi GTE Pro sunt absolut imprevizibile, iar noi, spectatorii, vom avea parte de senzaţii tari!
0
2,836
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!