Dacia Duster primește versiunea actualizată a turbodieselului 1.5 dCi

Începând cu a doua jumătate al acestui an, SUV-urile Dacia Duster vor fi echipate cu versiunea modernizată a propulsorului diesel 1.5 dCi! Motorul dezvoltate de Renault a devenit mai puternic și produce un nivel de emisii mai mic decât anterior.
Pentru se încadra în normele ecologice și a dezvolta o putere mai mare, motorul de 1.5 litri a fost supus unor modificări ample. Una dintre modificările de bază este înlocuirea sistemului de filtrare de NOx Trap (oxizi de azot) cu un catalizator cu reducere catalitică selectivă (SCR). Pe lângă aceasta, turbodieselul de sub capota Duster va dispune de un sistem de tratare cu soluția AdBlue pentru reducerea emisiilor de monoxizi de azot. Pentru un surplus de putere inginerii au dotat motorul cu injectoare noi și un alt sistem de răcire aer-apă.
În prezent Dacia Duster cu propulsor diesel este oferit în două variante de putere: de 90 CP și 110 CP. Versiunile actualizate, care vor purta denumirea 1.5 Blue dCi, vor dispune de un surplus de putere de 5 CP fiecare: 95 și, respectiv 115 CP. Motorul de bază se mai poate lăuda și cu un surplus de 30 Nm, livrând acum 240 Nm. Cuplul motorului de top a rămas, însă, neschimbat – 260 Nm. Actualizarea a îmbunătățit considerabil și timpii de accelerare pentru ambele versiuni Duster. Modelul de bază este capabil să atingă viteza de 100 km/h în 12.6 secunde, sau cu 1.2 secunde mai rapid decât predecesorul. A doua versiune va executa același exercițiu în 10.5 secunde, sau cu 1.3 secunde mai rapid decât anterior. Viteza maximă a fost mărită pentru ambele modele până la 167 km/h și, respectiv, 179 km/h. Totodată, consumul mixt declarat de producător de 4.4 litri la fiecare sută de kilometri a rămas la același nivel, precum și nivelul de emisii de CO2 de 115 g/km.
Versiunea actualizată a motorului 1.5 dCi a fost anunțată și pentru noua generație Mercedes-Benz A-Class în versiunea A 180d, unde acesta livrează 116 CP. În cadrul alianței Renault-Nissan, însă, Duster va fi primul model care va beneficia de motorul respectiv. Pentru început, Dacia Duster 1.5 Blue dCi va fi disponibil pe piața franceză, prețul acestuia simțind o scumpire de 150 euro pentru ambele versiuni turbodiesel.
1
3,183
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!