Daimler a prezentat un concurent pentru Tesla Semi - camionul electric Freightliner eCascadia

Producătorul american de camioane și utilitare Freightliner, ce face parte din concernul german Daimler, a prezentat două prototipuri electrice, un camion pentru transportarea mărfurilor cu semi-remorci, care în viitor vor concura direct cu noul Tesla Semi, și un model pentru transport de mărfuri urban. Ambele electromobile sunt construite pa baza camioanelor din gama actuală a producătorului, și au primit prefixul "e" în denumire, după analogia utilitarelor eSprinter.
Camionul eCascadia este construit pe baza și are un design exterior similar versiunii standard Cascadia, însă în locul motorului diesel, acesta este propulsat de un motor electric de 730 CP. Freightliner eCascadia este alimentat de la o baterie de 550 kWh, care cântărește circa 4 tone. Bateria poate asigura camionului o autonomie de până la 400 km. De la o stație de încărcare rapidă acumulatoarele au nevoie de 1.5 ore pentru a suplini "rezervorul" în proporție de 80%.

Cel de-al doilea camion, destinat transportărilor urbane, a primit denumirea Freightliner eM2 106. Acesta dispune de un motor de 480 CP și un set de baterii mai mic, de 325 kWh care, însă, îi poate asigura o autonomie de până la 370 km. Alimentat de la o stație de încărcare rapidă, acesta va avea nevoie de circa 60 minute pentru a suplini bateriile cu energie electrică în proporție de 80%.
Începând cu anul curent, Daimler va începe testarea noilor camioane pe drumurile publice, în condiții reale, iar startul producției de serie este planificat pentru anul 2021. Odată cu prezentarea prototipurilor electrice, Daimler Trucks a anunțat despre crearea diviziunii E-Mobility Group în cadrul concernului, care va uni sub patronajul său forțele diviziunii americane Freightliner, celei germane Mercedes Trucks și celei nipone Fuso cu scopul dezvoltării camioanelor electrice pentru piața globală.
0
1,892
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!