Daimler riscă să se aleagă cu o amendă usturătoare pentru trişarea emisiilor

Daimler s-ar putea alege cu o amendă usturătoare de miliarde de euro pentru manipularea emisiilor a modelelor Mercedes-Benz Vito dotate cu motoare diesel. Mai devreme producătorul german a fost obligat să recheme în service 1,000 exemplare Vito pentru înlăturarea softului de manipulare a emisiilor, după ce Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA) a descoperit nereguli la acest propulsor.
În presa germană au apărut informaţii despre întâlnirea directorului Daimler, Dieter Zetsche, şi ministrul transporturilor din Germania, Andreas Scheuer, pentru a purta convorbiri pe marginea problemei apărute. Astfel, în centrul noului scandal ar fi un total de circa 750 mii automobile Mercedes-Benz, dotate cu propulsoare pe motorină. În urma anchetei, Daimler ar putea fi obligat să achite o amendă de câte 5,000 euro pentru fiecare model dotat cu softuri de manipulare a emisiilor, astfel încât amenda totală să atingă suma uriaşă de 3.75 miliarde euro.
Totodată, Daimler s-a declarat dispus de a coopera cu autorităţile germane dar şi să-şi apere interesele în justiţie pentru a-şi face dreptate.
0
1,779
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!