Dodge actualizează modelele Challenger şi Charger cu elemente preluate de la versiunea Demon

Dodge oferă câte un set de actualizări pentru cele mai renumite modele din gama sa – Challenger şi Charger. Coupe-ul Challenger s-a ales anterior cu o versiune de performanţe maxime, denumită Demon, care, însă, a fost produsă într-un tiraj limitat la doar 3,300 exemplare. Iar acum, pentru cei ce nu au izbutit să procure un Demon, compania americană lansează câteva actualizări, cu îmbunătăţiri tehnice preluate de la versiunea demenţială, cât pentru Challenger, atât şi pentru Charger.
Coupe-ul Dodge Challenger s-a ales cu o nouă versiune de top, denumitp SRT Hellcat Redeye. Aceasta a preluat de la versiunea limitată unitatea V8 HEMI 6.2 cu compresor şi două pompe de combustibil. Motorul, însă, a fost modificat niţel şi livrează acum 808 CP şi 958 Nm, pe când Demon era capabil de 852 CP şi 1,044 Nm.
Noua versiune accelerează până la 97 km/h (60 mph) în 3.4 secunde, iar viteza maximă se limitează la 327 km/h. Toate versiunile SRT au primit o capotă nouă cu două incizii de aer integrate, versiunea "standard" Hellcat a primit un surplus de 10 CP şi dezvoltă acum 727 CP.
Sedanul Dodge Charger a primit două versiuni noi, astfel încât clienţii vor putea alege acum dintre cele 6 versiuni disponibile. Precum şi coupe-ul, muscle-sedanul s-a ales şi el, la rândul său, cu modificări tehnice preluate de la versiunea Demon.
Cele două versiuni noi se situează la mijlocul gamei de motorizări. Acestea poartă denumirile SXT şi GT, ambele având sub capotă unitatea V6 Pentastar de 3.6 litri cu 305 CP şi 358 Nm la activ, cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte TorqueFlite, ce transmite cuplul pe ambele punţi în cazul versiunii SXT, şi pe puntea spate în cazul versiunii GT.
Dodge Charger SXT include standard scaune sport, tapiserie din piele fină Nappa şi jante de 19 inch. Versiunea GT dispune de capotă cu incizii de aer integrate, spoiler pe capacul portbagajului, suspensie sport şi jante de 19 inch, opţional fiind disponibile cele de 20 inch.
Versiunea de top Charger SRT Hellcat a fost actualizată şi s-a ales cu câteva elemente tehnice, preluate de la Challenger SRT Demon. Motorul HEMI V8 livrează acelaşi nivel de 717 CP, însă compresorul a primit sistemul de răcire After-Run Chiller. Totodată este inclus sistemul Torque Reserve, care asigură transmiterea cuplului în proporții maxime la accelerări bruște.
0
2,623
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!