Ecourile Dieselgate-ului: Volkswagen va achita încă o amendă usturătoare în Germania

La aproape trei ani de la izbucnirea scandalului, denumit Dieselgate, când autorităţile americane au depistat dispozitive ilegale de trucare a emisiilor pe automobilele cu motoare diesel Volkswagen, ecourile acestuia se fac auzite şi până în prezent. După amenzi şi costuri de miliarde pentru campaniile de rechemare a automobilelor suportate în SUA şi în alte ţări, concernul Volkswagen va mai achita o amendă de un miliard euro în Germania.

Aceasta este una dintre cele mai mari amenzi stabilite de autorităţile germane vreodată. Din suma uriaşă, 5 milioane euro constituie amenda pentru folosirea propriu-zisă a softurilor de trucare a emisiilor motoarelor diesel, pe când restul sumei de 995 milioane euro le vor constitui compensaţiile şi amenzile pentru profiturile ilegale încasate de concern în urma comercializării automobilelor cu motoare diesel dotate cu dispozitive de trucare a emisiilor.
Oficialii Volkswagen au acceptat amenda, declarând că nu vor face apel la decizia pronunţată de instanţă, şi că-şiasump responsabilitatea pentru criza diesel. Totodată achitarea amenzii este considerată de concern drept un pas spre depăşirea crizei.

De curând, în centrul unui asemenea scandal a ajuns şi concernul Daimler, care, deşi nu s-a ales cu vreo amendă la moment, a fost obligat să recheme în service 774 mii automobile dotate cu motoarele diesel "cu probleme" pentru actualizarea softului de control al motorului.
0
1,603
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!