Electrocarul Volkswagen I.D. R Pikes Peak a stabilit recordul absolut pe traseul Pikes Peak

Supercar-ul electric Volkswagen I.D. R Pikes Peak a devenit cel mai rapid automobil pe renumitul traseu Pikes Peak! Pilotul Romain Dumas a bătut recordul absolut, înregistrat de Sebastien Loeb în 2013 la volanul unui Peugeot 208 T16, reuşind să parcurgă traseul în 7 minute 57.148 secunde. Astfel, supercar-ul electric german a devenit primul model, care a reuşit să parcurgă Pikes Peak în mai puţin de 8 minute.
Ziua de ieri, 24 iunie 2018, a adus realizări deosebite pentru Volkswagen. Afară de stabilirea recordului absolut, Volkswagen I.D. R Pikes Peak devenind cel mai rapid model pe renumitul traseu, bolidul german este şi primul electrocar, care a arătat un timp mai bun decât bolizii propulsaţi de motoare cu ardere internă, după o serie de încercări anterioare, realizate de mai multe companii. Recordul anterior, stabilit de un electrocar a constituit 8 minute 57.118 secunde, stabilit de bolidul eO PP100. Pentru pilotul Romain Dumas aceasta este cea de-a patra victorie în clasament.
Un alt succes pentru concernul german a fost adus de SUV-ul Bentley Bentayga. Modelul antrenat în cursă a fost modificat în limita prevederilor cursei, pentru a atinge rezultate maxime, dar şi de a rămâne în clasamentul modelelor de serie. Printre modificările realizate pentru SUV-ul britanic, care să-l distingă de modelele de serie, se enumeră apariţia carcasei de siguranţă şi un sistem de prevenire a incendiilor, totodată SUV-ul a fost lipsit de o parte din sisteme, precum cel audio, şi de izolarea fonică, ce a redus greutatea cu 300 kg.
Sistemul de evacuare standard a fost înlocuit cu un sistem Akrapovic. Însă unitatea W12 de 6.0 litri a rămas nemodificată. Bentley Bentayga, la volanul căruia s-a aflat pilotul Rhys Millen, a devenit cel mai rapid SUV de serie pe Pikes Peak cu un timp de 10 minute 49.9 secunde. Astfel, SUV-ul britanic a surclasat recordmanul anterior – Range Rover Sport, care a parcurs traseul în 12 minute 35.61 secunde.
1
1,970
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!