FIAT Panda Waze introduce noi posibilităţi de conectare cu smartphone-ul în automobil

FIAT a prezentat noua versiune a modelului Panda, denumită Waze. Exteriorul noului model repetă în totalitate designul Panda Cross, însă versiunea Waze este lipsită de sistemul de tracţiune integrală. Despre specificul noii versiuni Panda sugerează însăşi denumirea ei – modelul vine cu un sistem mai avansat de conectivitate realizat în colaborare cu Waze.
Totodată, FIAT Panda Waze nu aduce revoluţie la interiorul compactei cu un sistem multimedia performant, nu se va regăsi nici un ecran tactil pe consola centrală. Rolul sistemului multimedia va fi atribuit… smartphone-ului proprietarului!
Pentru a conecta gadgetul la automobil, proprietarul va avea doar să descarce aplicaţia Waze (disponibilă pentru Android şi iOS), iar ulterior să-l fixeze în locul special atribuit pentru smartphone pe partea de sus a planşei de bord. Aplicaţia Waze se va conecta cu sistemul Panda Uconnect de la bordul automobilului, şi va permite celor de la interior să interacţioneze cu unele dintre sistemele maşinii, precum reglarea volumului sistemului audio, alegerea fişierelor audio, de a afla prognoza meteo şi de a distribui poze captate în timpul călătoriei. Astfel, smartphone-ul va substitui în sine sistemul multimedia, prezent pe cea mai mare parte a automobilelor moderne.
Odată conectată cu interfaţa Uconnect, aplicaţia Waze va afişa logoul acesteia într-un colţ al ecranului, în timp ce şoferul alege să folosească sistemul de navigare, iar pentru a avea acces la sistemele automobilului şi de a transforma, astfel, gadgetul într-un sistem multimedia, şoferul nu va avea decât să acceseze logoul Uconnect, în acest caz Waze va afişa indicaţiile sistemului de navigare în continuare într-un colţ al ecranului.
Precum şi Panda Cross, debutată mai devreme, Panda Waze dispune de inserţii din plastic negru pe caroserie, diferenţa exterioară fiind făcută de siglele aplicaţiei cu aceeaşi denumire pe aripile faţă. Chiar şi inscripţiile "Cross" de pe inserţiile laterale au fost păstrate. Afară de aceasta, precum şi în cazul versiunii precedente, Panda Waze va fi livrată doar cu jante de 15 ţoli. Unicul motor disponibil pentru noua versiune este benzinarul aspirat natural de 1.2 litri cu 69 CP la activ, cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte.
Interiorul noii versiuni este dominat de nuanţe gri şi negru. Echipamentul standard include sistem audio cu conexiuni Bluetooth, sistem de climatizare automat, 4 airbag-uri, sistem de stabilizare, asistent de urcare în pantă şi senzori de presiune pentru anvelope.
Constructorul italian nu a anunţat preţurile pentru noua versiune, deşi cel mai probabil acesta va fi unul foarte apropiat preţului pentru Panda Cross, iar lipsa unui sistem de tracţiune integrală ar putea asigura chiar şi un preţ mai accesibil pentru noua compactă. FIAT Panda Waze va fi disponibil pe majoritatea pieţelor din Europa până la sfârşitul acestui an.
0
1,794
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!