General Motors şi Honda vor dezvolta în comun baterii de generaţie nouă pentru electromobile

General Motors şi Honda colaborează de mai mulţi ani în vederea dezvoltării tehnologiilor ecologic pure în industria auto. În 2013 companiile au semnat un contract de colaborare pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie cu celule de hidrogen, iar producţia de serie a propulsoarelor dezvoltate în comun va lua startul din 2020 la uzina comună Fuel Cell System Manufacturing.
În acelaşi timp companiile şi-au declarat intenţia de colaborare în dezvoltarea sistemelor de propulsie electrică şi a bateriilor pentru electromobilele de generaţie nouă, care să beneficieze de acumulatoare cu un volum mai mare de stocare a energiei electrice, inclusiv baterii de tip solid state. Afară de aceasta, companiile vor dezvolta împreună terminale de încărcare rapidă, care să fie mai eficiente decât cele existente în prezent.
Cât compania americană, atât şi cea niponă au anunţat planuri îndrăzneţe de electrificare pentru următorii ani. Astfel, General Motors intenţionează să lanseze nu mai puţin de 20 modele noi cu propulsie electrică până în anul 2023, pe când cei de la Honda estimează că până în anul 2030 circa 2/3 din automobilele comercializate cu sigla Honda să dispună de propulsie electrificată.
0
1,625
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!