Google intenţionează să lanseze automobile cu pilot automat pe drumurile europene

Waymo, compania din cadrul Google, specializată pe dezvoltarea tehnologiilor de pilot automat pentru automobile ar putea lansa prototipurile sale de teste pe drumurile europene. Despre această intenţie a declarat şeful Waymo, John Krafcik, care a adăugat, că Waymo analizează mai multe posibilităţi de lansare a automobilelor autonome în Europa, inclusiv prin intermediul unui serviciu de taxi cu pilot automat.

În prezent automobilele autonome Waymo sunt testate exclusiv pe teritoriul Statelor Unite. La finalul anului trecut, compania americană a anunţat despre intenţia de a lansa un serviciu de taxi cu automobile cu pilot automat pe teritoriul SUA, iar decalraţiile recente a şefiei Waymo sugerează că un astfel de serviciu şi-ar putea face apariţia şi pe Bătrânul Continent.
Pe teritoriul SUA Waymo conlucrează cu companiile FCA şi Jaguar Land Rover, folosind automobilele concernelor în testarea propriilor tehnologii autonome. Nu este exclus, că pentru executarea testelor în Europa, Waymo ar putea apela în continuare la parteneriatul cu cei doi producători auto. Totodată, americanii au adăugat, că în prezent se află în căutarea unor noi parteneri în Europa pentru lansarea serviciilor de transport cu automobile autonome. Coincidenţă sau nu, concernul FCA, prezentând planul de dezvoltare pentru următorii 5 ani, a anunţat, că Waymo a plasat o nouă comandă de peste 60 mii unităţi Chrysler Pacifica pentru testele sale.
0
2,014
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!