Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Jaguar Land Rover anunţă investiţii de 18 miliarde dolari în dezvoltarea modelelor electrificate

26 Iunie 2018 - 17:49
Denis Godorozea
În timp ce motoarele cu ardere internă devin tot mai puţin populare, iar automobilele hibride şi electrice câştigă teren la nivel mondial, tot mai mulţi producători investesc sume colosale de bani în dezvoltarea tehnologiilor electrificate, lansând noi şi noi modele hibride sau complet electrice. O astfel de decizie a fost luată de conducerea Jaguar Land Rover, care a dispus investirea sumei uriaşe de 18 miliarde dolari în doar 3 ani pentru dezvoltarea versiunilor hibride şi electrice pentru modelele actuale din gamă, dar şi lansarea unor modele ecologice absolut noi.
La finalul anului 2016, reprezentanţii companiei britanice au anticipat că până în 2020 circa jumătate din toate modelele din gama ambilor producători să dispună de versiuni electrificate. Un nou plan elaborat de companie, anticipează că în următorii 3 ani (2021-2022) toate modelele din gamă vor dispune de cel puţin câte o versiune cu propulsie electrificată, fie hibridă, fie 100% electrică.
Un mare pas în această direcţie a fost făcut de Jaguar, care a pîşit în segmentul SUV-urilor cu puţin timp în urmă, pentru ca ulterior să lanseze un model complet electric, de asemenea un crossover, care a primit denumirea I-PACE. În acelaşi timp, gama actuală Jaguar Land Rover nu se poate lăuda cu prea multe versiuni electrificate, dat fiind faptul că majoritatea modelelor sunt oferite în exclusivitate cu motoare termice. Pentru a spori oferta versiunilor hibride, britanicii ar putea interpreta metodele altor producători, în special ale celor germani, lansând modele cu propulsie de tip mild-hybrid, cu sisteme electrice de 48V cu alternator-starter.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter