KIA va comercializa în Europa doar versiunea electrică a compactei Soul

Actuala generație KIA Soul a fost lansată în 2013. Timp de 5 ani modelul a trectu printr-un facelift și mai multe actualizări, una dintre care i-a adus o versiune complet electrică, una dintre primele de acest fel în gama producătorului sud-coreean. În acest răstimp, compacta a cunoscut succese și eșecuri pe diferite piețe la nivel global.

Noua generație KIA Soul va debuta, conform unor surse din interiorul companiei, până la sfârșitul acestui an. Producătorul a pregătit pentru noua generați un design și dotări noi, însă substratul tehnic, în mare parte, va rămâne același. Sub capota noului Soul se vor situa mai multe motoare pe benzină, printre propulsorul aspirat natural 1.6 Gamma, benzinarul turboaspirat 1.6 T-GDI și un benzinar de 2.0. Nou pentru Soul va fi propulsorul pe benzină 1.0 T-GDI. Nu va lipsi nici propulsorul diesel 1.6 CRDi. Cu mici actualizări pe noua generație Soul va migra și substratul tehnic al versiunii electrice, iar surpriza este că această versiune va fi unica disponibilă pe Bătrânul Continent.
Decizia a fost luată pe fundalul vânzărilor mult prea mici a modelului în Europa: timp de aproape 5 ani Soul a fost comercializat pe Bătrânul Continent într-un număr de aproximativ 52 mii exemplare. Per comparație, în SUA în tot acest răstimp au fost comercializate peste 550 mii exemplare Soul. Totodată KIA atestă că vânzările versiunii electrice Soul sunt în continuă creștere de la an la an – anul trecut aproape jumătate din întreg tirajul comercializat în Europa l-au constituit versiunile electrice. Iar asta în ciuda prețului piperat, comparativ cu versiunile cu motoare cu ardere internă: 29,490 euro și, respectiv, 17,240 euro în Germania. Tot aici în primele 5 luni ale anului au fost comercializate 1,889 Soul EV din totalul celor 2,245 exemplare vândute.

Actualul electromobil este propulsat de un motor electric de 109 CP, ce pune în mișcar puntea față. Motorul este alimentat de la o baterie de 30 kWh, ce-i asigură o autonomie de până la 250 km. Noua generație Soul EV va fi oferită cu două baterii, de 39 și 64 kWh, cu care compacta va putea parcurge 300 și, respectiv 500 km.
0
1,748
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!