Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

KamAZ va produce un electrobuz cu pilot automat din 2022!

13 Iunie 2018 - 15:19
Denis Godorozea
KamAZ va da startul producţiei primului electrobuz propriu dotat cu sistem de pilot automat din 2022! Anunţul a fost făcut în cadrul prezentării prototipului viitorului vehicul electric în oraşul Kazan din Rusia. La eveniment au participat mai mulţi oficiali de stat şi din cadrul companiilor participante la dezvoltarea proiectului şi au fost dezvăluite detaliile tehnice despre varianta de serie a modelului, ce a primit denumire KamAZ-1221.
Electrobuzul este dezvoltat de forţele comune a institutului NAMI, care a stat în spatele dezvoltării noii game de modele Aurus, printre care şi limuzina prezidenţială, şi inginerii companiei KamAZ. Viitorul electrobuz va putea adăposti la bord până la 12 persoane şi va fi lipsit de elementele de control tradiţionale, precum volanul şi pedalele, în totalitate. Puterea motorului (motoarelor) electric nu a fost dezvăluită, însă s-a anunţat, că electrobuzul va dispune de o autonomie de până la 120 km, alimentat de la setul de baterii dezvoltat de NAMI. Viteza maximă pe care o va putea atinge KamAZ-1221 este de 110 km/h.
La acelaşi eveniment, reprezentanţii KamAZ au dezvăluit, că electrobuzul este doar o parte a proiectului de amploare, la care compania lucrează în prezent. Ulterior producătorul intenţionează să lanseze şi camioane electrice cu pilot automat.
Producţia KamAZ-1221 va începe în anii 2021-2022. Până atunci compania va produce o serie de teste cu prototipurile electrobuzului şi va solicita modificări legislative, pentru a legaliza circulaţia vehiculelor cu pilot automat pe drumurile publice. Primele modele KamAZ-1221 vor fi folosite la transportarea pasagerilor pe aeroportul din Naberejnîe Celnî.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (8 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter