Mercedes-AMG pregăteşte versiunea de performanţă C 53 cu propulsie hibridă

Mercedes-AMG pregăteşte o nouă versiune de performanţă pentru C-Class, care de curând a debutat în varianta restilizată. Modelul va purta denumirea Mercedes-AMG C 53, proaspăt rezervată de producătorul german la Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (WIPO). În prezent gama modelelor de performanţă cu sigla "AMG" enumeră modele C 63 şi C 43, astfel, noul model se va situa pe o treaptă de mijloc între acestea.
Sufixul "53" nu este unul nou pentru constructorul din Stuttgart – mai devreme au fost prezentat modelele CLS 53 şi E 53 în toate variantele de caroserie, însă în cazul Clasei E, noua versiune a substituit vechea E 43. Cât ţine de viitorul C 53, puţin probabil că noua versiune va substitui cu sine varianta C 43, care a debutat de curând în varianta facelift, împreună cu celelalte versiuni C-Class.
Urmând exemplul modelelor mai mari, noul Mercedes-AMG C 53 cel mai probabil va avea o propulsie de tip mild-hybrid cu sistem de 48V EQ Boost. Sub capota se va situa unitatea turboaspirată pe benzină de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, care va livra circa 400 CP şi 520 Nm, pe când pentru perioade scurte sistemul EQ Boost va oferi un surplus de putere de 22 CP şi 250 Nm!
În prezent, C-Class cu siglele "AMG" vine echipat cu unitatea turboaspirată V6 de 3.0 litri cu 390 CP şi 520 Nm în versiunea C 43, şi cu un V8 biturbo de 476 CP şi 650 Nm în versiunea C 63. Noul Mercedes-AMG C 53 va debuta, cel mai probabil, nu mai devreme de anul viitor.
0
1,757
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!