Moldova a fost înclusă în top 10 țări cu cele rele drumuri

Republica Moldova a fost inclusă în top 10 țări cu cele mai rele drumuri! Conform raportului elaborat de Forumul Economic Mondial, țara noastră se enumeră printre țările cu cea mai proastă infrastructură a drumurilor, plasându-se pe locul 128 din cele 137 țări incluse în top.
Astfel, Moldova a reușit să obțină un rezultat de 2.5 puncte din cele 7 maxim posibile, punctajul maxim fiind atribuit țărilor cu o calitate excelentă a drumurilor, pe când cel minim de 1.0 puncte este atribuit țărilor cu cele mai rele drumuri. De menționat, că comparativ cu același studiu, realizat cu un an mai devreme, țara noastră a înregistrat un scor mai mare cu 0,1 puncte – pentru ani 2015-2016 Moldova a înregistrat un punctaj de 2.4 puncte și s-a plasat pe locul 133 din cele 140 țări analizate. Totodată, țările din imediata vecinătate s-au plasat în rating cu o diferență minimă de Moldova. România a obținut un scor de 2.7 puncte și s-a plasat pe locul 120, sau cu 8 poziții mai sus decât Moldova, pe când în Ucraina lucrurile stau chiar mai prost decât în țara noastră – statul vecin a acumulat 2.4 puncte și s-a plasat pe locul 130.

Conform aceluiași top, țările cu cele mai bune drumuri se enumeră Emiratele Arabe Unite (6.4 puncte), Singapore (6.3 puncte) și Elveția (6.3 puncte), pe când pe locurile inferioare s-au plasat țări precum Haiti (2.1 puncte), Congo (2.1 puncte) și Mauritania (2.0 puncte).
0
2,104
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!