O nouă alianţă în lumea auto? Concernele Ford şi Volkswagen au semnat un memorandum

Concernele Ford şi Volkswagen au semnat un memorandum de cooperare în vederea creării ulterioare a unei alianţe strategice pe termen lung. Nici vorbă de fuziune sau schimb de pachete de acţiuni, ambele concerne îşi vor păstra independența, iar noua alianţă prevede cooperarea celor două companii în diverse proiecte pentru a reduce costurile de producţie şi dezvoltare.
Se pare, însă, că lista proiectelor la care cele două concerne vor conlucra nu a fost aprobată definitiv, astfel încât la momentul semnării memorandumului oficialii companiilor s-au limitat la declaraţia că un viitor proiect comun vizează dezvoltarea vehiculelor comerciale utilitare. O colaborare mai fructuoasă ar putea avea loc în viitor, companiile dezvoltând în comun tehnologii noi pentru electromobile şi sisteme de pilot automat. În prezent, dintre cele două concerne germanii dispune de tehnologii electrice de înaltă performanţă, pe când americanii au avansat mult în dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom, urmând să lanseze primul automobil de serie cu pilot automat în 2021.
De menţionat, că concernele au mai avut proiecte comune şi în trecut: cu două decenii mai devreme cele două companii au dezvoltat împreună modelele Ford Galaxy şi Volkswagen Sharan (care ulterior a derivat în SEAT Alhambra). Cu forţele comune a companiilor a mai fost construită şi o nouă uzină în Portugalia, numită AutoEuropa, unde au fost produse cele trei monovolumuri, începând cu 1995. Ulterior, însă, următoarele generaţii a monovolumurilor au fost create de fiecare concern cu forţele proprii, iar uzina comună a trecut în totalitate în proprietatea germanilor. În prezent la uzina portugheză Volkswagen Group produce monovolumurile Sharan/Alhambra şi noul crossover T-Roc.
0
1,954
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!