Opel/Vauxhall elimină din gama sa modelele Astra GTC şi Zafira

Opel/Vauxhall încheie producţia a două modele din gamă – Astra GTC şi Zafira. Hatchback-ul cu trei uşi părăseşte linia de asamblare definitiv şi, cel mai probabil, nu va mai avea un succesor, pe când modelul Zafira s-ar putea alege cu o nouă generaţie în următorii ani, creată pe baza tehnologiilor concernului PSA, din care Opel/Vauxhall face parte de la sfârşitul anului trecut.
Decizia de a elimina din producţie modelul Astra GTC este una previzibilă şi aşteptată. Actualul hatchback cu trei uşi este creat pe baza generaţiei precedente Astra J, pe când noua generaţie Astra K este produsă de mai mulţi ani şi în timpul apropiat va primi o actualizare tehnică şi de design. Totodată, germanii nu au prezentat un succesor pentru modelul cu trei uşi, iar o nouă generaţie să nu mai apară nici în viitor din cauza cererii scăzute pentru acest tip de caroserie pe piaţă. Din acelaşi motiv mai mulţi producători renunţă la versiunile cu trei uşi a modelelor sale.

Ei bine, cu modelul Zafira lucrurile arată un pic altfel. În aceste zile în presa auto au apărut informaţii precum că monovolumul a fost eliminat din producţie definitiv, însă contactaţi de cei de la Autoreview, reprezentanţii constructorului german au precizat, că a fost oprită producţia monovolumurilor cu sigla Vauxhall, cu volan pe partea dreaptă, destinate pieţelor din Marea Britanie şi Irlanda, afară de aceasta livrările au fost oprite pentru Norvegia, unde modelul indică o cerere extrem de mică. Însă pe alte pieţe Zafira va fi disponibil în continuare. Mai mult decât atât, reprezentanţii Opel au dezvăluit că Zafira a beneficiat de un set de actualizări.
Astfel, din luna mai al acestui an motoarele de sub capota Opel Zafira au fost actualizate pentru a se încadra în normele de poluare Euro-6d TEMP. Motorul pe benzină de 1.4 litri a fost pensionat, pe când unităţile turboaspirate pe benzină de 1.6 litri (136 sau 170 CP în dependenţă de versiune) şi cele diesel de 1.6 litri (120 sau 136 CP) şi turbodieselul de top de 2.0 litri (130 sau 170 CP) vor fi disponibile în continuare. Motoarele se cuplează fie la o cutie manuală, fie la una clasică automată cu 6 rapoarte.
De menţionat, că vânzările monovolumului Zafira au cunoscut o scădere tragică în Europa. Nici facelift-ul din 2016 nu a contribuit la creşterea interesului pentru model, iar anul trecut modelul a fost vândut într-un tiraj de doar 47,895 exemplare, pe când generaţiile anterioare atingeau cifre de vânzări de 200 mii unităţi anual.
0
2,263
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!