Pick-up-ul uriaş GMC Sierra primeşte în dotare noul benzinar turboaspirat cu 4 cilindri

La sfârşitul lunii mai al acestui an americanii de la Chevrolet anunţau lansarea unei noi motorizări pentru pick-up-ul full-size Chevrolet Silverado, iar acum benzinar turboaspirat a ajuns şi în dotarea GMC Sierra, care împarte substratul tehnic aproape în întregime cu modelul Chevrolet, fiind o versiune mai luxoasă al acestuia.
Noua versiune GMC Sierra poartă denumirea Elevation. Aceasta are la bază noul motor L3B, dezvoltat de General Motors (GM) special pentru pick-up-uri – un benzinar turboaspirat de 2.7 litri cu 4 cilindri, ce livreză 310 CP şi 472 Nm cuplu maxim disponibil între 1,500 şi 4,000 rpm, şi se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte. Motorul a fost dezvoltat special pentru pick-up-urile GM în dotări incipiente, iar producătorul declară, că după capacităţile de tractare acesta este similar benzinarelor V6 de 3.3 şi 3.6 litri, instalate sub capotele modelelor precum Ford F-150 şi, respectiv, RAM 1500, fiind în acelaşi timp mai eficient. Americanii asigură, că cu acest motor pick-up-ul este capabil să atingă viteza de 60 mph (96 km/h) în mai puţin de 7 secunde. Noua unitate vine să înlocuiască vechiul benzinar aspirat natural V6 de 4.3 litri, aflat în dotarea generaţiilor precedente Chevrolet Silverado şi GMC Sierra.
Noua dotare Elevation devine cea mai accesibilă în gama Silverado, şi diferă de celelalte prin lipsa suprafeţelor cromate la exterior şi un număr mai limitat de echipament la interior. Opţional GMC Sierra Elevation va putea fi comandat cu pachetul offroad X31, ce include amortizoare Rancho, diferenţial spate blocabil şi asistent de coborâre în pantă. Clienţii care-şi doresc un motor mai potent la un preţ rezonabil vor putea opta pentru un GMC Sierra în aceeaşi echipare Elevation, dar cu motorul V8 de 5.3 litri sub capotă.

Vânzările GMC Sierra vor începe în toamna acestui an. Preţurile vor fi anunţate mai târziu, iar versiunea incipientă Elevation cu noul propulsor va fi disponibilă din start.
0
1,830
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!