Porsche achiziţionează acţiunile producătorului de supercar-uri electrice Rimac

Porsche anunţă achiziţionarea unei cote de 10% din acţiunile producătorului de supercar-uri cu propulsie electrică Rimac. Cota de acţiuni nu este una atât de mare, însă ar putea da startul unei cooperări fructuoase în domeniul automobilelor electrice de performanţă şi să propulseze constructorul din Croaţia în liga producătorilor globali.
Rimac şi-a început activitatea abia în 2009 dintr-un garaj, care abia cu puţin timp în urmă şi-a mărit numărul angajaţilor cu până la 400 persoane. Însă Rimac a reuşit să atragă atenţia iubitorilor auto cu conceptele excepţionale Rimac Concept One şi Rimac C_Two. Totodată, tehnologiile dezvoltate de mica companie au trezit interesul producătorilor cu renume, precum Koenigsegg, Aston Martin, Jaguar, Land Rover, Renault, Siemens şi Magna, care apelează la tehnologiile dezvoltate de croaţi pentru modelele sale, iar curând pe baza tehnologiilor Rimac va fi prezentat noul supercar Pininfarina.
În prezent, cel mai mare acţionar Rimac este Mate Rimac, CEO-ul companiei, care a început a experimenta cu tehnologiile electrice în 2007, la vârsta de doar 19 ani, cu ajutorul mijloacelor financiare al tatălui său.
Prin achiziţionarea a 10% din acţiunile Rimac, Porsche ar putea conlucra cu compania din Croaţia pentru dezvoltarea propriilor modele de performanţă cu propulsie electrică. Totodată Rimac ar putea prelua tehnologiile germanilor pentru a reduce costurile de dezvoltare şi producţie a propriilor modele. În prezent Rimac are nevoie de mijloace financiare adiţionale pentru a asigura producţia celor 150 exemplare Rimac C_Two, care au fost deja comandate. Preţul mediu pentru fiecare exemplar C_Two constituie circa 2.7 milioane euro, inclusive opţionalele. Hyper-car-ul este capabil să accelereze până la 100 km/h în mai puţin de 2 secunde, pe când viteza de 300 km/h este atinsă în 11.8 secunde.
0
1,787
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!