Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Porsche marchează cei 70 de ani de producție cu decapotabila 911 Speedster Concept

11 Iunie 2018 - 13:07
Denis Godorozea
În acest an Porsche aniversează 70 de ani de când a început producția de serie a modelelor sale – la 8 iunie 1948 a început producția Porsche 356 Roadster. Cu această ocazie germanii au prezentat un concept unic, care va rămâne în posesia companiei – 911 Speedster Concept. Decapotabila combină tehnologiile de ultimă generație din portofoliul companiei şi elemente de design clasice, caracteristice pentru primele modele Porsche.
La baza noului Speedster stă modelul Porsche 911 Carrera 4 Cabriolet, iar pentru a oferi conceptului un aspect unic şi clasic, germanii au folosit propria reţetă tradiţională. Modelul a primit un parbriz şi geamuri laterale micșorate, dar şi montanți faţă mai înclinați. Conceptul a fost lipsit de bancheta din spate, iar locul acesteia a fost preluat de un capac din fibră de carbon ce acoperă elementul de protecție acționat în cazul răsturnării automobilului.
Noul 911 Speedster a fost lipsit şi de un acoperiș propriu-zis, iar pentru a se ascunde de ploaie, cei de la bord vor aplica manual un acoperiș textil. Capota şi aripile față sunt executate din fibră de carbon, iar capacele rezervorului de combustibil şi a oglinzilor retrovizoare laterale sunt realizate din metal şi au un aspect stilistic inspirat de la primele modele Porsche. Jantele de 21 inch sunt fixate cu câte o singură piuliță.
La interior modificările sunt minime şi sunt menite să reducă din greutatea proprie a decapotabilei – scaunele dispun de carcase din fibră de carbon, iar sistemul audio, cel de climatizare şi comenzile de pe volan au fost eliminate în totalitate.
Substratul tehnic este preluat aproape în întregime de la coupe-ul Porsche 911 GT3, ceea ce înseamnă că noul 911 Speedster este propulsat de unitatea aspirată natural de 4.0 litri cu 500 CP la activ, ce transmite cuplul pe puntea spate prin intermediul unei cutii manuale cu 6 trepte. Nou este doar sistemul de evacuare realizat din titan.
Germanii nu au dezvăluit caracteristicile dinamice al noului 911 Speedster. Acest exemplar va rămâne în posesia companiei, produs într-un singur exemplar, deși nu este exclusă apariția unei ediții limitate, dezvoltate pe baza conceptului în viitor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (16 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter