Posesorii automobilelor cu propulsie electrificată ar putea fi scutiţi de taxe în Moldova

Posesorii automobilelor electrificate, cu propulsie hibridă şi complet electrică, ar putea fi scutiţi de taxa pentru folosirea drumurilor în Republica Moldova! Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de un deputat al Parlamentului. Conform proiectului, posesorii automobilelor hibride ar putea achita taxa pentru folosirea drumurilor cu o reducere de 50%, pe când posesorii automobilelor cu propulsie electrică ar putea fi scutiţi de această taxă în totalitate!
În prezent, taxa pentru drumuri pentru automobilele electrificate este calculată după aceeaşi metodă, care este aplicată şi pentru automobilele "tradiţionale", dotate doar cu motoare cu ardere internă, în dependenţă de capacitatea cilindrică a motorului, iar din acest motiv automobilele hibride dotate cu motoare cu ardere internă cu un volum mai mare sunt nevoiţi să achite taxa într-un volum maxim, deşi aceste maşini produc un nivel mai mic de CO2.
Astfel, menţionează deputatul, prin completarea art. 343 al Codului Fiscal cu un nou alineat privind scutirea vehiculelor de tip hybrid în proporţie de 50% din taxa drum ar stimula locuitorii ţării noastre să opteze pentru modele ecologice la procurarea unui automobil. Totodată, deputatul aminteşte, că în prezent posesorii automobilelor complet electrice nu sunt supuşi achitării taxelor de drum, iar asta deoarece legislaţia Republicii Moldova prevede un calcul al taxei pe baza capacităţii cilindrice a motorului, care, evident, lipseşte pe automobilele electrice. Astfel, deputatul s-a pronunţat pentru scutirea proprietarilor acestor automobile la nivel legislativ.
0
2,380
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!