Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Audi Q8! Tot ce trebuie să știți despre noul SUV coupe de top din gama germanilor

5 Iunie 2018 - 17:33
Denis Godorozea
Germanii au prezentat noul SUV de top din gama sa – Audi Q8! Prezentarea are loc în acest clipe la un eveniment special de la Shenzhen, iar noi vă invităm să descoperiți esența noului SUV coupe premium dezvoltat de compania din Ingolstadt. Să le luăm pe rând, deci!
Design exterior și prezență

Noul Audi Q8 combină practicismul unui SUV cu silueta elegantă a coupe-urilor. Situat în vârful gamei producătorului din Ingolstadt, noul Q8 se poate lăuda cu dimensiuni mari, măsurând în lungime 4,990 mm și având un ampatament de aproape 3 metri. Totodată, SUV-ul nu este perceput ca un model greoi, iar în mare parte acest efect se datorează arcurilor laterale imense și jantelor de 22 inch. Liniile laterale și acoperișul înclinat doar adaugă dinamism modelului.
Elementele exterioare a modelului de serie par să fie preluate de la conceptele anterioare fără prea multe schimbări. La partea frontală Audi Q8 se prezintă cu noile blocuri optice, adaptate la noul limbaj stilistic al mărcii ce amintesc cel mai mult de cele de pe noul A7. Calandrul impunător emană brutalitate prin dimensiunile sale și chenarele laterale deosebit de mari, iar bara de protecție față este dominată de două incizii de aer imense pe lateral. Inserțiile cromate și lipsa siglelor speciale pe caroserie sugerează, că pe pozele oficiale a fost prezentat SUV-ul în una din dotările "standard", ceea ce înseamnă că viitoarele versiuni de performanță vor dispune de un aspect și mai agresiv.
La posterior cel mai mult interes atrag blocurile optice spate. Acestea au o formă, la general, familiară celor prezente pe modelele de serie lansate recent, dar aduc și o doză de originalitate SUV-ului. Bara de protecție spate include un difuzor integrat și două terminații a sistemului de eșapament.
Interior

Interiorul noului Audi Q8 este asemănător navei amiral A8. Acesta se face dominat de suprafețe cu ecrane tactile și adoptă un stil minimalist, specific ultimilor modele Audi, de altfel. Cadranele de bord digitale de 12.3 inch vor fi prezente și în dotările incipiente și vor fi capabile să ofere întreg pachetul de informații necesare celui din spatele volanului, oferind și posibilități de configurare pe placul fiecăruia, fie cu afișarea indicațiilor sistemului de navigare, fie cu afișaje clasice cu minim de informații și indicatoarele vetezometrului și turometrului. Pe extremitatea de sus a planșei de bord își face loc o inserție din plastic care creează efectul unei prize de aer imense, caracteristică nu doar modelelor Audi, dar și celor cu sigla Volkswagen. Mai jos se situiază ecranul tactil de bază al sistemului multimedia de 10.1 inch, prin intermediul căruia și vor fi accesate cele mai multe tehnologii și funcții a SUV-ului, iar imediat mai jos de acesta se află ecranul tactil de 8.6 inch al sistemului de climatizare.
Dotări și tehnologii

Opțional Audi Q8 va putea fi dotat cu sistem de iluminare ambientală, scaune confortabile cu funcție de masaj și ventilare. Sistemul de climatizare automat va fi echipat standard, iar opțional acesta va putea fi cu 4 zone separate, iar în aceste versiuni Q8 va fi livrat cu două scaune pe cel de-al doilea rând, separate cu o cotieră statică la mijloc. Sistemul multimedia va dispune de conectivități Apple CarPlay și Android Auto, iar special pentru gadget-uri va fi oferit sistemul de încărcare wireless Audi Phone Box. În dotările de top plăcerea acustică va fi asigurată de sistemul audio performant Bang & Olufsen, iar pentru o izolare fonică mai bună SUV-ul este dotat cu geamuri laterale duble.
Deja în dotările incipiente Audi Q8 va avea incluse sisteme de siguranță și asistenți de ultimă generație din dotarea companiei din Ingolstadt, inclusiv sistemul de frânare automatizată cu detectarea pietonilor. Nu vor lipsi nici camerele de luat vederi cu afișaje la 360 grade, cruise-control adaptiv, sisteme monitorizare a indicatoarelor și de menținere a benzii de circulație. Mai târziu va fi disponibil un sistem de control la distanță, ce va permite parcarea în garaj a SUV-ului prin intermediul smartphone-ului, împreună cu un sistem avansat de pilot automat de nivelul 3.
Substrat tehnic și motorizări

Noul Audi Q8 are la bază platforma modulară MLB Evo, pe care o împarte cu noile Audi Q7, Bentley Bentayga, Porsche Cayenne și Volkswagen Touareg. De la aceste modele noul SUV coupe de top Audi a preluat și mai mutle tehnologii, printre care cea de virare a roților punții spate, care la viteze urbane va vira în sensul opus celor din față, asigurând o manevrabilitate excepțională în spații restrânse, și în aceeași direcție la viteze mai mari, pentru o stabilitate maximă. Totodată, Audi Q8 va fi capabil de aventuri în offroad, având incluse diverse sisteme și asistenți pentru circulație pe drumuri avariate și o gardă la sol de 254 mm, ajustabilă în ambele direcții.

Suspensia standard are incluse amortizoare adaptive, iar opțional Audi Q8 va putea fi dotat cu o suspensie pneumatică, la fel adaptivă, cu reglaje mai sofisticate, care va putea ajusta garda la sol în proporție de până la 90 mm!
Germanii nu au divulgat care vor fi motorizările disponibile pentru noul SUV de top, însă au dezvăluit că toate motorizările vor dispune de un sistem de propulsie micro-hibrid cu sistem electric de 48 V, care va permite deconectarea motorului cu ardere internă în timpul deplasării cu viteză constantă. Totodată, în pozele oficiale publicate de Audi, noul SUV coupe apare în versiunea 50TDI quattro, ce sugerează că sub capota SUV-ului se află un turbodiesel, cel mai probabil unitatea V6 de 3.0 litri cu circa 285 CP la activ.
Lansare și prețuri

Premiera noului Audi Q8 a avut loc în China, însă piața europeană va fi printre primele, unde va fi lansat noul model de top. Startul vânzărilor este planificat pentru cea de-a doua jumătate al acestui an, prețurile urmând să fie anunțate ulterior.

#Q8Unleashed

Tot astăzi, odată cu premiera mondială a SUV-ului a avut loc și premiera episodului final al mini-serialului dedicat noului Audi Q8. Cu ce se încheie aventura protagoniștilor Quentin și Sandra vă invităm să urmăriți mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (36 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter