Premieră: BMW Seria 8 Coupe! Descoperiți în detaliu noul model de top din gama bavarezilor

Legenda revine! După o pauză de aproape 20 ani în gama BMW din nou își face apariția un model denumit Seria 8. După ani de evoluție, gama actuală a bavarezilor a căpătat o ordine ierarhică bine definită, iar asta înseamnă că noul Seria 8 Coupe se situiază în topul gamei BMW, ca cel mai luxos, dinamic și prestigios model. Să-l descoperim în detaliu, deci!
Design exterior și prezență

Ei bine, cum am menționat mai sus, noul BMW Seria 8 Coupe va lua locul de vârf în gama bavarezilor, iar asta înseamnă că rivalul său principal este Mercedes-Benz S-Class Coupe. Însă noul model bavarez pare să adopte o filosofie diferită de concurentul modelului din Stuttgart. Firește, noul Seria 8 este un coupe mai luxos ca niciodată, însă silueta și liniile exterioare sugerează un caracter dinamic și nestăpânit. Partea frontală este inspirată de la conceptul cu aceeași denumire, prezentat cu un an mai devreme, însă diferă cu blocurile optie mai puțin înguste și grile a radiatorului cromate de dimensiuni mai mici, realizate în stilistica proaspătului BMW X5. Bara de protecție față are un splitter integrat care, probabil, va lipsi pe viitoarele versiuni incipiente. Pe aripile față își fac loc incizii de aer imense și absolut funcționale, care accentuiază încă o dată caracterul sportiv al coupe-ului.
Privit lateral, însă, BMW Seria 8 emană o eleganță cu acoperișul ce pleacă lin spre montanții spate. Aspectul exterior este condimentat de jantele de 19 sau 20 inch cu design propriu. La posterior coupe-ul de serie s-a inspirat de la concept și mai mult: aici sunt prezente blocurile optice de o formă practic similară, îngustate și extinse puternic spre aripile spate, accentuînd vizual lățimea și centrul de greutate scăzut al coupe-ului. Gurile imense ale sistemului de evacuare sunt integrate în bara de protecție spate, unde sunt prezente și alte două incizii de aer.
Interior

Noul limbaj stilistic interior al modelelor bavareze a debutat pentru prima dată pe noua generație BMW X5, debutată la începutul acestei luni. Planșa de bord este realizată într-un stil minimalist, dar rămâne familiară cu stilul modelelor precedente. Pe partea de sus a consolei centrale s-a situat ecranul de 10.25 inch al sistemului multimedia, realizat în forma unei tablete în forme tradiționale pentru BMW. Mai jos s-au situat prizele sistemului de aer condiționat, care au primit un design cu totul diferit, de cel cu care ne-au obișnuit bavarezii, iar între acestea, precum și în cazul noului X5, și-a făcut loc un ecran pătrat pentru afișajele sistemului de climatizare.
Urmează blocul butoanelor al sistemului de climatizare și cel al comenzilor sistemului audio. Precum și anterior, comenzile sunt repartizate logic, astfel încât chiar și un nou proprietar, care nu a cunoscut vreodată un BMW, nu se va confrunta cu probleme din punct de vedere ergonomic. Mai jos, a fost rezervat un spațiu de depozitare, iar pe tunelul central în jurul levierului cutiei automate de viteze grijuliu și compact s-au amplasat comenzile de primă necesitate, precum cele de acționare a regimurilor de condus și de control al sistemului multimedia. În locul cadranelor de bord BMW Seria 8 Coupe va fi echipat standard cu un ecran de 12.3 inch, realizat în noul stil al bavarezilor, unul similar celui debutat pe noul X5.
Interiorul este căptușit cu piele. La alegerea clienților vor fi disponibile mai multe variante de inserții, precum cele din fibră de carbon sau piano black. În lista opționalelor este inclus un head-up display, sistem de încărcare wireless a gadget-urilor, situat în spațiul de depozitare din partea inferioară a consolei centrale. Scaunele sport vor fi tapisate cu piele Vernasca, iar elementele de control, precum levierul cutiei de viteze, pot dispune de suprafețe din sticlă.
Date tehnice

BMW Seria 8 Coupe măsoară în lungime 4,843 mm și 1,902 mm în lățime. Înălțimea constituie 1,341 mm, pe când ampatamentul atinge 2,822 mm. Coupe-ul debutează din start cu două variante de motorizări, una cu propulsor diesel, și alta cu motor pe benzină, și ambele versiuni beneficiază de sistemul de tracțiune integrală xDrive, care, din spusele oficialilor BMW, funcționează mai eficient ca niciodată. Afară de aceasta, versiunea pe benzină dispune standard de un diferențial blocabil pe puntea spate. Suspensia Adaptive M cu amortizoare reglate electronic este inclusă în echipamentul standard, iar pe noul coupe aceasta include sistemul Integral Active Steering, ceea ce înseamnă că roțile punții spate vor putea vira pentru o manevrabilitate și stabilitate excelentă.
Pentru versiunea cu motor diesel este disponibil pachetul M Technic Sport, care include jante din aliaj de 20 inch, sistem de frânare performant M Sport și diferențial blocabil controlat electronic.

Motorizări

Inițial BMW Seria 8 Coupe va fi oferit în două variante de motorizări: una diesel, numită 840d xDrive Coupe, și cea de top M850i xDrive Coupe. Versiunea pe motorină are sub capotă un propulsor de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie, ce livrează 320 CP și 680 Nm cuplu maxim, disponibil de la 1,750 rpm. Această versiune este capabilă să accelereze până la 100 km/h în 4.9 secunde.
Versiunea pe benzină, M850i xDrive Coupe, are sub capotă noua unitate turboaspirată de 4.4 litri V8 M Performance TwinPower Turbo. Motorul este capabil să dezvolte 530 CP și 750 Nm, disponibil într-un diapazon de 1,800 și 4,600 rpm. Cu acest motor coupe-ul accelerează până la 100 km/h în doar 3.7 secunde (iar de ce va fi capabil viitorul M8?!).

Pentru ambele motoare este prevăzută cutia automată Steptronic cu 8 rapoarte, care pot fi schimbate manual prin intermediul padelelor din spatele volanului, incluse standard în toate dotările.
Sisteme de siguranță și opționale

BMW Seria 8 Coupe dispune de cele mai actuale sisteme de siguranță și asistenți intelectuali, oferite în prezent pe modelele bavareze. Aici este inclus un cruise control adaptiv, capabil să opească automobilul de sine stătător și să reia mișcarea după o pauză scurtă. Sistemul de frânare automatizat poate detecta pietonii și bicicliștii și va interveni prompt în caz de necesitate. Nu lispesc nici sistemele de menținere a benzii de circulație cu monitorizarea indicatoarelor rutiere și sistemul de viziune de noapte BMW Night Vision. Sistemul Parking Assistant include acum funcșia Reversing Assistant, care este capabilă să conducă autonom automobilul în direcția inversă pe o distanță de până la 80 metri (!) pe aceeași traiectorie, pe care automobilul a fost rulat înainte.
Lansare

Debutul BMW Seria 8 a avut loc la traseul de curse de la Le Mans, unde mâine, versiunea de curse a acestuia își va încerca forțele în clasa GTE Pro timp de 24 ore. Lansarea pe piață a noului BMW Seria 8 Coupe va avea loc în luna noiembrie al acestui an, inițial în versiunile M850i x Drive Coupe și 840d xDrive Coupe. Ulterior gama motorizărilor, cel mai probabil, va fi suplinită cu cel puțin o versiune cu propulsie hibridă, iar anul viitor coupe-ul va fi acompania de o versiune decapotabilă, urmată de o altă versiune cu 4 uși, care se va situa în vârful gamei de modele BMW, chiar mai sus de actuala navă amiral Seria 7.
0
2,542
GALERIE FOTO (89 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!