Premieră: McLaren 600LT - supercar-ul de circuit destinat drumurilor publice

McLaren prezintă noul supercar 600LT (Longtail). Modelul va debuta săptămâna viitoare la Festivalul Vitezei de la Goodwood şi va fi produs într-un număr limitat de exemplare. Producătorul asigură că modelul destinat drumurilor publice va fi capabil de performanţe maxime pe traseele de curse.
Noul model suplineşte gama Sport Series a celor de la McLaren, fiind cel mai puternic şi rapid model din această serie şi al patrulea cu sufixul LT. Noul supercar se bazează pe modelul 570S Coupe, însă britanicii afirmă că 23% din componentele 600LT sunt absolut originale, create special pentru noul model. Totodată, noul model este cu 74 mm mai lung decât 570S Coupe, dispune de un alt splitter frontal, un difuzor nou la posterior şi un eleron de dimensiuni mari. Comparativ cu 570S Coupe, noul 600LT este special creat pentru a indica performanţe maxime pe circuit şi pe drumurile publice, fiind inspirat de la McLaren 675 LT.
Graţie folosirii pe scară largă a fibrei de carbon în construcţia caroseriei, McLaren 600LT este cu 96 kg mai uşor decât 570S Coupe, având o greutate totală de 1,247 kg. Forma elementelor exterioare a fost revizuită pentru o aerodinamică mai bună. Fiind destinat în proporţie egală şi aventurilor pe circuit, supercar-ul poate fi dotat cu scaunele sport preluate de la McLaren P1, fie cu scaunele de pe supercar-ul exclusivist McLaren Senna, ambele fiind incluse în lista opţionalelor.
McLaren 600LT este propulsat de unitatea biturbo V8 de 3.8 litri, preluată de la 570S Coupe, care aici dezvoltă 600 CP şi 620 Nm (+ 30 CP şi 20 Nm). Totodată noul supercar va scoate un sunet mai suculent graţie sistemului de evacuare modificat. Britanicii au evitat, însă, să dezvăluie performanţele de care este capabil 600LT, însă acesta promite să fie mai rapid decât 570S Coupe, care este capabil să accelereze până la 100 km/h în 3.2 secunde, viteza maximă fiind limitată la 328 km/h.
Premiera publică a noului McLaren 600LT va avea loc la Festivalul Vitezei de la Goodwood, unde acesta va da întâlnire noului Aston Martin DBS Superleggera, prezentat astăzi mai devreme. Modelul va fi produs într-o ediţie limitată, însă McLaren nu dezvăluie numărul exemplarelor planificate şi nici preţul acestora. Startul producţiei va fi dat în luna octombrie din acest an.
0
2,015
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!