Primele imagini cu noul Suzuki Jimny: design clasic, pe urmele lui Gelandewagen

Primele imagini cu noua generație Suzuki Jimny au fost publicate în spațiul web cu o porție de informații noi despre offroader-ul compact cu cadru dur. În primele imagini noul Jimny apare în versiunea standard şi Sierra, cu capacități sporite în offroad.
La proiectarea noii generații Jimny niponii au mers pe calea celor de la Mercedes-Benz şi Jeep, cu offroader-ele lor G-Class şi, respectiv, Wrangler, care odată cu schimbul de generații au avansat din punct de vedere tehnic, dar au rămas fidele tradițiilor cu designul autentic rămas aproape neschimbat. Noul Jimny, însă, pleacă departe cu aspectul său exterior de la predecesor, însă aduce omagiu generațiilor produse până în 1998, cu un design pătrățos şi chiar militarist.
Din punct de vedere tehnic Jimny rămâne a fi un offroader veritabil cu cadru dur şi tracțiune integrală. Noua generație, însă, va aduce sistemul sofisticat de tracțiune AllGrip Pro şi motoare eficiente de nouă generație. Nu vor lipsi nici sistemele de siguranță activă obligatorii pe majoritatea piețelor în prezent, printre care cel de stabilizare activă şi sistem de frânare automatizată.
Interiorul corespunde trăsăturilor hardcore exterioare şi vine cu suprafețe pătrățoase din plastic dur şi indicatoare analogice. Totuși, obligatoriu într-un automobil contemporan, Jimny va dispune de un sistem multimedia cu ecran tactil şi afișaje digitale pe comenzile sistemului de climatizare şi a computerului de bord, situat între cele două cadrane de bord.
În Japonia Jimny în continuare va fi poziţionat în segmentul key-car-urilor, iar asta înseamnă că offroader-ul va avea dimensiuni mai compacte decât modelul destinat pieţei globale. Versiunea globală va fi şi ea disponibilă în Ţara Soarelui Răsare, însă aici aceasta va purta denumirea Jimny Sierra. Cea de-a doua versiune diferă prin dimensiuni mai generoase şi inserţii din plastic nevopsit pe aripi şi praguri. Key-car-ul va fi propulsat de un benzinar de 660 cm3 cu o putere de maxim 64 CP – limita maxim admisă în segmentul respectiv în Japonia. Versiunea destinată celorlalte pieţe va avea sub capotă un benzinar aspirat natural de 1.5 litri, performanţele căruia încă nu au fost dezvăluite. Motoarele se vor cupla fie la o cutie manuală cu 5 trepte, fie la una automată arhaică cu 4 viteze, care cu siguranţă va fi una extrem de fiabilă.
Premiera oficială a noului Suzuki Jimny va avea loc la 5 iulie curent, iar prima întâlnire cu publicul va fi dată la Salonul Auto de la Tokyo în luna octombrie al acestui an. Tot atunci va fi dat startul vânzărilor noului offroader.
0
2,454
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!