Producătorii auto reacționează la studiul ICCT: "Nu au fost testate motoarele Euro 6d"

După publicarea studiului organizației independente International Council on Clean Transportation (ICCT), care arată că 91% dintre motoarele diesel Euro 6 nu respectă normele de poluare în condiții reale, reacția producătorilor auto europeni nu s-a lăsat mult așteptată. Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA) a declarat, că studiul realizat de ICCT are la bază cercetările produse între anii 2011 şi 2017 şi nu include testarea celor mai noi motoare diesel, ce respectă normele Euro 6d.

Amintim, că potrivit informațiilor publicate de ICCT, motoarele diesel ce corespund normelor Euro 3, Euro 4 şi Euro 5 depășesc normele de poluare admise legal în proporție de 100%, pe când motoarele ce se încadrează în standardul Euro 6 depășesc cu mult normele de poluare în proporție de 91% din totalul automobilelor testate, pe când altele 9% tot nu se includ în limitele legale, depășindu-le, însă, nesemnificativ.
În reacţie, ACEA a declarat că nici unul dintre automobilele supuse testelor ICCT nu avea inclus standardul de poluare Euro 6d, introdus în Europa din luna septembrie al anului trecut. Conform noului standard, emisiile noilor motoare diesel sunt evaluate inclusiv în regim de condus real în cadrul testelor WLTP. Totodată, secretarul general ACEA, Erik Jonnaert, a declarat că rezultatele publicate de ICCT nu sunt deloc surprinzătoare, astfel încât automobilele au fost evaluate conform standardelor de poluare devenite obligatorii după lansarea acestora pe piaţă.

De menţionat, că de la 1 septembrie 2018, toate automobilele diesel noi înmatriculate în Europa trebuie să corespundă standardului de poluare Euro 6d şi să respecte testele WLTP. Pentru a se încadra în aceste norme mai mulţi producători au sistat temporar producţia automobilelor sale, pentru adaptarea motoarelor la noile standarde, pe când unii producători s-au văzut nevoiţi să pensioneze modelele sale, din cauza costului nejustificat de mare a adaptării modelelor prezente, preferând să lanseze generaţii noi al modelelor sale, care să corespundă din start şi în totalitate noilor standarde.
0
2,414
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!