Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Recomandarea Car Music de vineri, №4

1 Iunie 2018 - 11:41
Ilie Toma
Editorii noştri împătimiţi de automobile, plăcere în condus şi muzică bună în timpul condusului vă salută la o nouă ediţie de recomandări muzicale şi, deoarece călătoriile de vară şi de vacanţă sunt tot mai aproape, recomandările de astăzi sunt şi mai dinamice.
Aşadar, iată şi cele trei recomandări de astăzi, pentru cele 3 categorii de muzică deja tradiţionale din seria relatărilor noastre – electronic, jazz şi rock! Iar dacă e prima relatare de acest fel pe care o vedeţi, la sfârşitul acestui articol aveţi toate link-urile utile pentru a descoperi recomandările recente şi sfaturile noastre utile despre cum să puteţi explora la maxim muzica în automobilul Dvs.

Deci, iată cele 3 recomandări de astăzi:

Recomandarea Electronic:
Oliver – Full Circle. 2017.

După trei recomandări franceze la partea electronică, venim şi cu o recomandară originară pe pe coasta de vest a SUA, dar e o recomandare ce-ar fi putut fi la fel de bine prima în listă. Am descoperit-o cu ajutorul bunului nostru camarad Eugen Boico în expediţia artică din iarna lui 2017, dar albumul ăsta se pliază la fel de bine cu un condus dinamic pe seprentinele însorite de pe malul mării. Un album cu un sunet impecabil, care merită ascultat la cele mai bune sisteme audio, dezlănţuite la volum mai mare. E deocamdată unicul album al duoului Oliver, restul fiind lansări de single-uri şi EP-uri, dar e un album superb!
Recomandarea Jazz:
H Zettrio – Mysterious Superheroes. 2018.

E poate cel mai experimental album de jazz pe care l-am recomandat aici, dar, de dragul experimentului, merită ascultat cap-coadă cu sunetul dat un pic mai tare, ca să-i puteţi savura întreaga plentitudine a sunetului. Iar ca să vă intrigăm şi mai mult, vă spunem că formaţia H Zetrio vine tocmai din Japonia, iar dacă nu v-aţi gândit vreodată că japonezii pot excela în jazz, ne confirmaţi încă o dată unicitatea acestui album. Ritmul lui e nebun de rapid, combinaţiile lui amintesc de nebunia incredibilă a anime-urilor japoneze, iar în rezultat iese un jazz, care pare că e cântat tresărind din tot trupul atunci când se apasă clapele de pian sau se bate percuţia. Pe alocuri piesele îţi amintesc de ritmuri mai copilăreşti, ca să nu iei totul prea în serios, iar apoi nebunia săltăreaţă revine imediat. Foarte curioasă lansare! Şi e proaspătă de tot, fiind lansată chiar în acest an.
Recomandarea Rock:
Iron Maiden – Brave New World. 2000.

Iron Maiden a lansat o mulţime de albume bune până la Brave New World şi o mulţime de albume bune după. Dar anume Brave New World a marcat o perioadă de reinventare a formaţiei britanice în pragul unui nou mileniu şi a unei noi lumi, albumul distingându-se, astfel, puternic de altele. Piesele lungi, cu porţiuni instrumentale în dezvoltare, ghidate de chitară, îl fac plăcut de a-l savura cap-coadă. Pentru mulţi ar putea să nu fie o dragoste la prima vedere, dar cu fiecare nouă audiţie albumul va părea mai familiar şi mai îndrăgit.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter