Recomandarea Car Music de vineri, №6. Eleganza Grand Tour Special.
15 Iunie 2018, 19:35
E vineri din nou, iar noi avem deja o tradiţie formată din a vă recomanda trei albume săptămânal, numai bune pentru condus. Am revenit recent din Eleganza Grand Tour, iar o asemenea călătorie n-avea cum să nu ne inspire să explorăm şi mai mult muzica de condus, descoperind noi înregistrări savuroase la volan, care se savurează cel mai bine cu un sistem audio bun,
dar şi cu un abonament de streaming digital. Aşa că ediţia de azi a recomandărilor de muzică bună e inspirată din ceea ce am descoperit recent în superba noastră expediţie cu maşini şi motociclete – BMW Eleganza Grand Tour.

În acea călătorie am avut
ocazia să savurăm
muzica de mai jos cu un sistem audio harman / kardon de pe BMW Seria 6 Gran Turismo, care nu ne permitea să rămânem nemişcaţi, mai ales
când vibraţiile joase ne împingeau în scaun! Cei care încă n-au aderat la tribul contemporan de streaming digital, pot consulta ghidul nostru special la acest capitol. Şi acum haideţi să revenim la ritmurile de vară,
ritmuri care ne inspiră să savurăm condusul în călătorii lungi de vacanţă pe patru roţi!

Sunt tot trei la număr şi deocamdată menţinem acest format de
stiluri – electronic, jazz şi rock, iar dacă vă doriţi să explorăm şi noi orizonturi, scrieţi-ne în comentarii! Aşadar, iată recomandările de astăzi:
Recomandarea Electronic:
Odesza – A Moment Apart. 2017.

Cei care n-au auzit de Odesza, s-ar putea gândi la renumitul oraş ucrainean Odessa, dar e vorba doar de omofonie – două lucruri total diferite care se pronunţă la fel, dar care nu prea au nimic în comun. Formaţia Odesza e una americană, iar albumul A Moment Apart e cel de-al treilea la număr pentru ei, fiind cel mai maturizat şi mai plenar ca şi explorări muzicale. E un album care sună cu atât mai bine, cu cât sistemul audio e mai bun şi cu cât îl ascultaţi de mai multe ori. Ritmuri interesante, care explorează diferite direcţii pe măsura evoluţiei albumului, iar dacă ascultaţi tot albumul cap-coadă, cu siguranţă ajungeţi pe o lungime de undă care să vă facă să savuraţi clipa şi maşina pe care o conduceţi. Preferatele noastre de pe album sunt „Line of Light”, „Late Night” şi „Meridian”.
Recomandarea Jazz:
Gregory Porter – Liquid Spirit. 2015.

Eh, dragilor, de multă vreme n-am savurat un album jazz cu atâta plăcere! Cât ritm, câtă inspiraţie, câtă viaţă în acest album de Gregory Porter! Arareori un album de jazz contemporan te răscoleşte pe dinăuntru şi de binedispune cum o face Liquid Spirit! Iar dacă mai aveţi şi norocul unui sistem audio bun, savuraţi spaţialitatea şi calitatea impecabilă a sunetului, ritmul dat de contrabas şi percuţie şi vă veţi surprinde inevitabil bătând ritmul pieselor. Piesa noastră preferată e chiar cea care poartă numele albumului, dar şi piese precum Musical Genocide sau Free completează perfect atmosfera acestui album. Mai mult ca atât, puteţi să-l găsiţi în bibliotecile digitale şi sub forma unei ediţii speciale, care mai are câteva piese clasice în plus, cu tratamentul lui Gregory Porter. Excelent album de jazz, care trebuie neapărat să se regăsească în colecţia oricărui iubitor al stilului.
Recomandarea Rock:
Pink Flyod – Division Bell. 1994.

E un album mult mai meditativ decât cele de mai sus, dar e un album ce sună bine în orice anotimp, indiferent de ora pe care o arată acele ceasornicului. E un album ce te trage în lumea lui şi te face să nu observi când trec cele 66 de minute ale lui. S-ar putea să-l ştiţi deja foarte bine, fireşte, pentru că e tocmai din anul 1994 şi pentru că e semnat de Pink Floyd. Dar asta nu-l face mai puţin demn de a se regăsi aici. Piesele noastre preferate? Cam toate, dar dacă ar fi să alegem vreo două, am opta pentru Marooned şi High Hopes.

Vedeţi şi:
» Recomandarea Car Music, №1
» Recomandarea Car Music, №2
» Recomandarea Car Music, №3
» Recomandarea Car Music, №4
» Recomandarea Car Music, №5
» Cum ascultăm muzica în automobilele moderne cu ajutorul smartphone-ului?
PiataAuto.mdIlie Toma
0
2,652
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!