Renault investeşte un miliard de euro în dezvoltarea electromobilelor

Renault anunţă investiţii de peste un milion de euro în dezvoltarea uzinelor sale din Franţa, pentru a creşte producţia electromobilelor şi lansarea unor modele noi cu propulsie electrică. Francezii planifică să sporească producţia compactelor electrice Zoe şi, cel mai probabil, să lanseze un model electric de dimensiuni mai mari.
De cele mai mari cote din investiţiile anunţate de producătorul francez va beneficia uzina din oraşul Flins, unde în prezent se produce compacta electrică Zoe, dar şi modelele Clio şi Nissan Micra. Cea de-a doua uzină care va beneficia de surse financiare adiţionale este cea din Cleon – francezii intenţionează să tripleze capacitatea de producţie, iar ulterior aici va fi produsă noua generaţie Renaul Kangoo şi derivatele electrice ale acesteia.

O altă uzină în care se va investi masiv este cea din Douai, unde în prezent sunt produse modelele Renault Espace, Scenic, Grand Scenic şi Talisman. Astfel, la moment uzina nu produce modele complet electrice, însă investiţiile sunt anunţate cu pretextul sporirii producţiei şi lansării unor modele electrice noi, iar asta înseamnă că francezii ar putea pregăti un nou model electric, de dimensiuni mari, de această dată.
Un viitor model electric de dimensiuni mari, pentru a deveni cu adevărat competitiv pentru rivalii electrici prezenţi pe piaţă la moment va avea nevoie de tehnologii de înaltă performanţă. Aici ar fi cazul să amintim, că la prezentarea conceptului Symbioz la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna anului trecut, francezii au anunţat că până în 2023 vor lansa un nou model electric, care va prelua unele tehnologii de la concept. Amintim, că Symbioz este propulsat de un motor electric cu o putere de 680 CP şi 660 Nm şi este alimentat de la o baterie de 72 kWh, care-i poate asigura o autonomie de 500 km în regim real.

Puţin probabil, însă, că viitorul model va avea prea multe tangenţe cu conceptul în aspectul său exterior. Cât ţine de conceptul Symbioz, francezii au declarat iniţial, că misiunea de bază a acestuia este de a prezenta evoluţia designului automobilelor franceze, cât şi a concepţiei de automobil al viitorului pentru anul 2030.
0
2,344
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!