Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Sedanul BMW Seria 1 vrea să cucerească pieţe noi! Va ajunge şi în Europa?

22 Iunie 2018 - 10:51
Denis Godorozea
Pentru prima dată sedanul BMW Seria 1 a debutat în China în 2016. Modelul, aparent, dezvoltat special pentru piaţa chineză, a rămas pentru o perioadă destinat exclusiv ţării asiatice, fiind produs la uzina comună a concernului bavarez şi a companiei Brilliance. Lucrurile se vor schimba în viitorul apropiat, germanii anunţând intenţia de a cuceri noi pieţe cu sedanul Seria 1, iar prima ţară în afara chinei, unde va fi livrat modelul va fi cea din Mexic.
Având dimensiuni similare cu sedanul Audi A3, prezent pe mai multe pieţe, sedanul bavarez ar putea dezlănţui o concurenţă aprigă cu modelul din Ingolstad la nivel mondial, pentru ca mai târziu cele două modele să fie acompaniate de noul sedan Mercedes-Benz A-Class! BMW Seria 1 sedan are la bază platforma UKL cu tracţiune pe puntea faţă, pe care o împarte cu celelalte versiuni Seria 1 şi Seria 2, dar şi SUV-urile X1 şi X2, iar folosirea acestei platforme nu doar reduce costurile de producţie, dar permite şi folosirea motoarelor şi tehnologiilor necesare pentru a fi competitiv pe pieţele ţărilor dezvoltate cu norme ecologice stricte şi cereri mari pentru siguranţă.
În Mexic BMW Seria 1 va fi oferit în două versiuni – 118i Sedan şi 120i Sedan. Varianta incipientă este propulsată de benzinarul turboaspirat de 1.5 litri, cu 3 cilindri, ce livrează 136 CP şi se cuplează la cutia automată cu 6 trepte. Cea de-a doua variantă are sub capotă unitatea turboaspirată pe benzină de 2.0 litri, cu 4 cilindri, capabilă se dezvolte 192 CP, fiind cuplată la cutia automată cu 8 rapoarte. Ambele versiuni sunt disponibile şi în China, însă în această ţară mai este oferită versiunea 125i cu aceeași unitate de 2.0 litri sub capotă, ce livrează deja 231 CP.
Nivelul de dotare şi lista opţionalelor BMW Seria 1 sunt generoase: modelul poate fi echipat cu faruri LED, plafon panoramic, sistem de climatizare automat cu două zone, scaune sport, sistem multimedia cu ecran pe consola centrală şi jante din aliaj de 17 ţoli.
Preţul de start pentru BMW 118i Sedan în Mexic va porni de la circa 24 mii dolari, pe când versiunea 120i Sedan va fi cu 4,000 dolari mai scumpă. Potrivit unor date neoficiale, în 2019 sedanul Seria 1 va ataca piaţa din SUA. Nu se ştie dacă modelul va fi livrat şi pe Bătrânul Continent, însă probabilitatea unei asemenea decizii este cu atât mai mare, întrucât în viitorul apropiat în Europa va fi lansat noul Mercedes-Benz A-Class Sedan.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (8 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter