Skoda KODIAQ RS a devenit cel mai rapid SUV cu 7 locuri pe Nurburgring

Versiunea de performanţă a celui mai mare SUV din gama cehilor, Skoda KODIAQ RS va debuta în timpul apropiat, iar producătorul sporeşte interesul publicului pentru noul model cu o campanie publicitară inedită. Ca parte a acestei campanii, cei de la Skoda s-au lăudat cu un prim succes pentru SUV-ul de performanţă – un nou record pe Nurburgring!
Skoda KODIAQ RS a parcurs circuitul de 20.8 km într-un timp de 9 minute 29.84 secunde. La volanul versiunii de performanţă al SUV-ului s-a aflat pilotul de curse Sabine Schmitz – unica femeie pilot care a obţinut victorie al cursa de anduranţă de 24 ore de la Nurburgring.
De menţionat, că până în prezent nici un alt producător auto nici măcar nu a încercat să înregistreze un record în această nouă clasă, deşi producători precum Audi, Land Rover şi Mercedes-Benz au în gamă versiuni de performanţă cu 7 locuri care, cel mai probabil, vor fi mai rapide decât KODIAQ RS pe Nurburgring. În prezent, cel mai rapid SUV pe circuitul german este Range Rover Sport SVR, care în 2015 a parcurs circuitul în 8 minute 14 secunde.
Amintim, că sub capota Skoda KODIAQ RS va avea sub capotă cea mai performantă versiune a propulsorului turbodiesel 2.0 TDI, care livrează 240 CP şi 500 Nm. Sub capota Volkswagen Tiguan acest propulsor permite SUV-ului o accelerare de la 0 la 100 km/h în 6.7 secunde şi să atingă o viteză maximă de 228 km/h. Premiera publică Skoda KODIAQ RS va avea loc la Salonul Auto de la Paris în luna octombrie al acestui an, pe când debutul în spaţiul web ar putea avea loc cu câteva luni mai devreme.
0
2,957
GALERIE FOTO (28 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!