Tesla va concedia circa 3,500 angajaţi pentru a reduce cheltuielile

Tesla Motors a dispus concedierea a circa 3,500 din angajaţii săi, ceea ce constituie o cotă de aproximativ 9% din totalul muncitorilor, pentru a reduce din cheltuieli şi de a accelera trecerea companiei la profit. Totodată, oficialii Tesla asigură, că reducerea numărului angajaţilor nu va afecta producţia sedanului Model 3.
Decizia de a reduce numărului de angajaţi este parte a reorganizării majore anunţate de Elon Musk în luna mai, după ce mai mulţi directori de vârf au părăsit compania americană din cauza problemelor de producţie a celui mai accesibil model din gama producătorului, Model 3. Planul de reorganizare anunţat de CEO-ul Tesla Motors prevede o modificare a structurii de conducere a companiei şi, mai nou, concedierea a circa 3,500 angajaţi din cadrul întreprinderii.
Scopul principal al deciziei este de a aduce compania la profit. Timp de cei aproape 15 ani de existenţă Tesla Motors a generat doar pierderi colosale de miliarde de dolari americani. Anterior, Tesla a publicat rezultatele celui mai dezastruos trimestru din istoria sa – în primele luni ale acestui an compania a generat pierderi de 709 milioane dolari americani, sau circa 7.87 milioane dolari în fiecare zi de activitate, şi nici veniturile de 3.4 miliarde de dolari în această perioadă nu au reuşit să aducă profit companiei. Mai mulţi analişti economici anticipează, că dacă compania nu va găsi o soluţie pentru o reducere considerabilă a cheltuielilor, aceasta va fi nevoită să apeleze la împrumuturi până la sfârşitul acestui an, pentru a-şi putea continua activitatea. Elon Musk, însă, neagă aceste presupuneri.
0
1,790
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!