Toyota dezvoltă un supercar hibrid pe baza bolidului TS050 ce i-a adus victoria la Le Mans

După victoria mult aşteptată de la Le Mans, Toyota anunţă dezvoltarea unui supercar de serie, care va folosi un sistem de propulsie hibrid identic celui de pe bolizii Toyota Gazoo Racing TS050 Hybrid, ce a adus victorie constructorului nipon la renumita cursă de anduranţă de 24 ore.
La baza viitorului supercar va sta conceptul Toyota GR Super Sport, prezentat anterior la Salonul Auto de la Tokyo. Modelul de serie va prelua elemente de design de la concept şi, cel mai important, substratul tehnic al acestuia, folosit şi pe bolizii TS050 Hybrid. Sistemul performant de propulsie hibridă poartă denumirea THS-R (Toyota Hybrid System - Racing) şi are la bază un benzinar biturbo V6 de 2.4 litri. În tandem, sistemul hibrid livrează o putere de 1,000 CP, iar conform datelor furnizate de oficialii constructorului nipon, toată această putere monstruoasă va fi pusă la dispoziţia clienţilor viitorului supercar de serie.
Shigeki Tomoyama, preşedintele Gazoo Racing a adăugat, că experienţa obţinută de constructor din dezvoltarea bolizilor pentru cursele de anduranţă va fi folosită la dezvoltarea noului supercar, ceea ce înseamnă că afară de propulsia hibridă, viitorul model s-ar putea alege cu un set de soluţii inginereşti direct din motorsport.

Niponii au confirmat, astfel, dezvoltarea unui supercar de performanţă maximă cu sigla Toyota, fără a oferi, însă, date despre termenii apariţiei bolidului destinat drumurilor publice.
0
1,650
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!