Toyota investeşte un miliard de dolari în Grab - principalul rival Uber în Asia

Toyota va investi un miliard de dolari în compania de transport malaieziană Grab, cel mai mare rival Uber din Asia de Sud-Est. Cu aceste investiţii colosale, Toyota intenţionează să-şi consolideze prezenţa pe piaţa transporturilor din Asia, iar ulterior să poată concura cu alţi producători auto de talie mondială, care de asemenea investesc în domeniul respectiv.

Grab este o companie de transport cunoscută în Asia de Sud-Est drept cel mai mare concurent Uber, care a şi reuşit să "alunge" compania americană din unele ţări asiatice aproape în totalitate. Anterior, Grab a achiziţionat operaţiunile Uber din Asia de Sud-Est, iar valoarea totală a companiei este estimată în prezent la 10 miliarde dolari.
Pe lângă Toyota, mai devreme şi Honda a investit în compania malaieziană. Grab este prezentă în ţări precum Indonezia, Filipine, Malaezia, Myanmar, Singapore, Thailanda şi Vietnam. În 2017 numărul şoferilor, înregistraţi în companie, a atins numărul de un milion, iar aplicaţia Grab a înregistrat peste 45 milioane descărcări.
0
1,904
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!