Un nou record pentru Honda Civic Type R: a devenit cel mai rapid model pe Spa-Francorchamps

Honda Civic Type R a stabilit un nou record, cel de-al treilea din cariera sa, după performanţele de pe traseele Circuit de Nevers Magny-Cours şi Nurburgring! Modelul de performanţă nipon a devenit cel mai rapid automobil cu tracţiune pe puntea faţă pe pista de curse Spa-Francorchamps din Belgia.
În spatele volanului Honda Civic Type R pe circuitul belgian a fost pilotul Bertrand Baguette, campionul curselor de anduranţă în clasa LMP2. Circuitul cu o lungime de 7 km a fost parcurs de Civic Type R în 2 minute 53.72 secunde. În rândul automobilelor de serie, recordul absolut pe circuitul belgian aparţine supecar-ului Radical – 2 minute 16 secunde.
Honda, însă, nu intenţionează să se oprească aici şi a anunţat că îşi va încerca forţele în cucerirea recordurilor pe circuitele Silverstone, Etoril şi Hungaroring, iar printre piloţii invitaţi să conducă hot-hatch-ul nipon sunt Jenson Button şi Tiago Monteiro.
Honda Civic Type R este propulsat de un benzinar turboaspirat de 2.0 litri cu 320 CP la activ, cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte, ce transmite cuplul pe puntea faţă. Modelul de performanţă nipon este capabil să accelereze până la 100 km/h în 5.7 secunde, iar viteza maximă este limitată la 272 km/h. Până la recordul din Belgia, Honda Civic Type R a devenit cel mai rapid model cu tracţiune faţă pe Nurburgring cu un timp de 7 minute 43.8 secunde.
0
2,301
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!