(VIDEO) Două SUV-uri au picat testul de siguranţă IIHS cu impactul frontal pe partea pasagerului faţă

Institutul american de siguranţă în trafic (IIHS) a publicat rezultatele testării cu impactul frontal cu acoperire de 25% pe partea pasagerului faţă – noul test inclus de specialiştii americani în toamna anului trecut, devenit obligatoriu din acest an pentru distincţia Top Safety Pick+. Deşi majoritatea SUV-urilor testate recent au făcut faţă provocărilor, două modele au indicat rezultate îngrijorătoare în acest test, rezistenţa caroseriei acestora fiind neuniformă.
În cele mai recente teste realizate de IIHS au fost antrenate SUV-uri de dimensiuni medii, precum KIA Sorento şi Volkswagen Atlas, urmate de GMC Acadia – aceste modele au indicat rezultate bune la toate capitolele. Rezultate medii au indicat Toyota Highlander şi Nissan Pathfinder, care au indicat rezultate "marginale" la capitolul structura caroseriei. La "coada" clasamentului s-au situat Honda Pilot, Jeep Grand Cherokee şi Ford Explorer. SUV-ul nipon a reuşit să facă faţă testului, însă un pericolul este generat de faptul, că în cazul impactului capul pasagerului ar putea aluneca de pe airbag şi să contacteze cu planşa de bord.
În urma impactului, Jeep Grand Cherokee a avut o intruziune a structurii de 254 mm, airbag-ul lateral de tip cortină din partea pasagerului nu a fost acţionat, iar un urma deschiderii portierei manechinul a primit o lovitură puternică în regiunea capului, contactând cu montantul central.
Cel mai prost rezultat a fost indicat de Ford Explorer. În urma impactului, SUV-ul american a avut o intruziune de până la 381 mm (!), pragul lateral indicând o intruziune de 152.4 mm. Analizarea manechinului a dus la concluzia că în cazul unui impact similar, pasagerul faţă de la bordul Ford Explorer ar putea primi leziuni grave în zona şoldului şi piciorului stâng. Calificativul obţinut de SUV-ul american se mai datorează faptului, că acesta a indicat rezultate asemănătoare în timpul testului cu impactul frontal cu o suprafaţă de 25% în partea şoferului.
0
2,840
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!