(VIDEO) Jaguar a stabilit un record mondial de viteză… pe apă!

Jaguar Vector Racing a stabilit un nou record mondial de viteză în rândul bărcilor propulsate de motoare electrice, surclasând recordul anterior, stabilit în 2008.

Barca britanicilor, numită Jaguar Vector Racing V20E a fost dezvoltată cu eforturile comune a inginerilor companiei britanice şi a companiei Williams Advanced Engineering, care este parte a corporaţiei, în componenţa căreia intră echipa de curse Formula 1 Williams.
Pentru stabilirea recordului barca a folosit tehnologiile, utilizate de echipă în cursele bolizilor cu propulsie electrică Formula E – în partea posterioară a bărcii s-au amplasat două motoare electrice Yasa, cu o putere totală de 299 CP, aproape câte 1 CP pentru fiecare kilogram de greutate proprie a bărcii, care cântăreşte 300 kg.
Pentru stabilirea recordului a fost nevoie ca barca să parcurgă două distanţe pentru care au fost alocate câte 20 minute. Viteza a fost calculată pe o "porţiune" de un kilometru. Drept rezultat, barca britanică a reuşit să atingă viteza de 142.6 km/h, cu 19 km/h mai mult decât recordul stabilit cu 10 ani mai devreme.
Astfel, Jaguar Vector Racing V20E a devenit cea mai rapidă barcă electrică, însă recordul atins de aceasta este încă departe de recordul de viteză absolut stabilit pe apă de 511 km/h, înregistrat în 1978.
0
3,923
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!