Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

(VIDEO) Primul electrocar de serie Porsche a primit denumirea Taycan

Porsche a publicat primul teaser cu viitorul supercar de serie, derivat din conceptul Mission E, prezentat acum aproape trei ani mai devreme la Salonul Auto de la Frankfurt. Secvenţa video, publicată de germani, prezintă silueta viitorului model şi, cel mai important, denumirea sa – Porsche Taycan.
Viitorul Porsche Taycan ar putea debuta până la sfârşitul acestui an, deşi germanii nu au numit o dată a prezentării. Producţia modelului va începe anul viitor la uzina germanilor din Zuffenhausen, Stuttgart. Taycan a primit un design exterior inspirat de la conceptul Mission E şi, mai mult decât atât, va dispune de un substrat tehnic foarte apropiat conceptului. Astfel, Taycan va fi propulsat de două motoare electrice, cu o putere totală de peste 600 CP. Acesta va fi capabil să accelereze până la 100 km/h în 3.5 secunde, pe când viteza de 200 km/h va fi atinsă în mai puţin de 12 secunde.
În bateriile Taycan va putea fi stocată energie suficientă pentru parcurgerea a 500 km conform ciclului NEDC, iar pentru o autonomie de 100 km Taycan va putea fi alimentat timp de 4 minute de la o staţie de încărcare rapidă, pe când timp de 15 minute bateriile vor fi suplinite cu energie electrică în proporţie de 80%.
Preţul viitorului Taycan va fi unul apropiat preţurilor actualului Panamera, ceea ce-l va face o alternativă complet electrică pentru coupe-ul cu 4 uşi cu motor cu ardere internă. Totodată, Porsche va investi suplimentar circa 500 milioane euro pentru dezvoltarea altor versiuni Taycan, afară de cea de bază de coupe cu 4 uşi. În special, ar putea fi lansată o versiune shooting brake cu capacităţi sporite în offroad, inspirată de la conceptul Mission E Cross Turismo.
0
1,193
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!