Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Skoda SUNROQ - versiunea decapotabilă a crossover-ului KAROQ

4 Iunie 2018 - 17:47
Denis Godorozea
Studenții de la academia Skoda Secondary Vocational School din Mlada Boleslav au prezentat versiunea decapotabilă a crossover-ului compact KAROQ, ce a primit denumirea SUNROQ. Modelul are statut de show-car și a fost realizat dintr-un crossover de serie de către 23 studenți din academia Skoda timp de aproape 8 luni.
Transformarea crossover-ului KAROQ într-o decapotabilă a fost realizată în totalitate de studenții Skoda, cu supravegherea inginerilor experimentați a companiei. Pentru a păstra rigiditatea în urma înlăturării acoperișului, tinerii ingineri au fortificat montanții crossover-ului, iar locul hayonului l-a preluat un capac al portbagajului absolut nou, de rigiditate sporită. Totodată, SUNROQ nu dispune de un acoperiș pliabil, însă aceasta a păstrat spațiul destinat celor 5 pasageri la interior.
Afară eliminarea acoperișului, sudenții Skoda au dotat show-car-ul cu scaune sport cu tetiere integrate pe rândul din față, iar habitaclul este căptușit de materiale de culoare albă cu inserții roșii în nuanța caroseriei. Substratul tehnic al crossover-ului de serie nu a suferit schimbări, SUNROQ având sub capotă unitatea 1.5 TSI cu 150 CP la activ, cuplată la cutia manuală cu 6 trepte, ce transmite cuplul pe puntea față. Însă sistemul de evacuare a fost modificat pentru un sunet mai suculent. Cu acest motor, crossover-ul este capabilă să accelereze până la 100 km/h în 8.4 secunde, viteza maximă fiind limitată la 204 km/h.
Noul Skoda SUNROQ va rămâne construit într-un singur exemplar – compania cehă nu intenționează să lanseze un model de acest gen în viitorul apropiat, iar dezvoltarea acestuia ar necesita mai mult timp, efort și investiții. Proiectul este menit să ofere o experiență adițională tinerilor studenți, în proiectarea și producția automobilelor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter