Vechiul RAM 1500 îşi va continua cariera alături de pick-up-ul de generaţie nouă

Noua generaţie RAM 1500 a debutat în luna ianuarie din acest an, startul vânzărilor fiind dat la scurt timp după prezentare. Pick-up-ul a primit un substrat tehnic absolut nou şi s-a ales cu o versiune de tip mild-hybrid cu generator-starter. Chiar şi cu startul producţiei noii generaţii, FCA a făcut un anunţ, care cu siguranţă va bucura fanii precedentului pick-up – RAM 1500 de generaţie precedentă va fi produs în continuare, acestuia fiind atribuit sufixul "Classic" în denumire.
Însă nu bucuria fanilor stă la baza deciziei luate de companie, motivul continuării producţiei având, mai degrabă, un aspect economic. Noul RAM 1500 a fost lansat cu un număr limitat de versiuni şi motorizări, iar pentru a-şi menţine prezenţa pe în toate segmentele de piaţă, a fost luată decizia de a menţine pe linia de asamblare vechiu pick-up. Astfel, RAM 1500 Classic este oferit în versiune cu un singur rând de scaune, numită Regular Cab, care lipseşte momentan la noul model. Afară de aceasta, noua generaţie nu dispune de o versiune utilitară, iar diferenţa de preţ va fi determinantă pentru clienţi: preţul de start pentru RAM 1500 Classic constituie 27,100 dolari, pe când noul pick-up costă cel puţin 31,700 dolari în SUA.
Livrările RAM 1500 Classic vor începe în toamna acestui an. Vor fi disponibile versiuni cu unul sau două rânduri de scaune – Regular Cab, Quad Cab şi Crew Cab. În schimb, pentru a nu concura cu noul model, vechiul pick-up va fi lipsit de versiuni de top. Clienţii vor avea de ales din dotările Tradesman, Express, Big Horn şi utilitarele SSV (Special Services Vehicle). Gama motorizărilor va fi prezentată de benzinarele V6 de 3.6 litri cu 305 CP şi V8 de 5.7 litri cu 395 CP la activ. Unitatea turbodiesel de 3.0 litri va fi reintrodusă mai târziu.
Producţia RAM 1500 Classic va continua cel puţin până la sfârşitul acestui an. Pe lângă modelele 1500 de ambele generaţii, în gama producătorului vor rămâne şi modelele RAM 2500 şi RAM 3500 de generaţie anterioară, până la prezentarea modelelor noi.
0
2,050
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!