Volkswagen Group a iniţiat o reorganizare structurală a companiei la nivel mondial

Volkswagen Group anunţă o reorganizare structurală a companiei la nivel mondial prin decentralizare, urmând ca constructorii mari din componenţa concernului să-şi asume conducerea întregului grup pe anumite regiuni la nivel mondial, unde sunt prezente mărcile Volkswagen Group.

Reorganizarea amplă nu vizează pieţele din Europa – pe Bătrânul Continent conducerea va rămâne aceeaşi. În acelaşi timp, controlul asupra activităţii la nivel de concern pe alte pieţe a fost distribuit între branduri. De exemplu, SEAT va răspunde pentru activitatea întregului concern în regiunea Africii de Nord, Audi va asigura conducerea Orientului Mijlociu şi regiunilor Asia-Pacific, cu excepţia Chinei, pe când Skoda va conduce grupul pe pieţele din Rusia şi India, iar conducerea Amercii de Nord, Americii de Sud şi a întregului continent african, afară de regiunea de nord, revine în continuare mărcii Volkswagen.
În urma reformelor structurale conducerea fiecărui brand va condiţiona apariţia şi dezvoltarea noilor modele, prezente într-o anumită regiune. De exemplu, Skoda va decide pe pieţele din Rusia şi India nu doar gama proprie de modele, ci gama de modele a întregului grup, va lua decizia de lansare sau eliminare a modelelor de pe piaţă, identificând modelele relevante pentru piaţa în care asigură funcţionarea întregului concern. Mai mult, producătorul ceh va fi responsabil de proiectul India 2.0, care prevede crearea unor noi modele specifice, cu siglele mai multor producători din componenţa concernului, destinate exclusiv pieţei indiene, pentru a asigura supremaţia concernului pe această piaţă.

Potrivit noului şef Volkswagen Group Herbert Diess, decentralizarea va asigura o eficienţă mai bună în activitatea concernului la nivel mondial, deciziile importante urmând să fie luate prompt.
0
1,843
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!