Volvo: un model complet electric în 2019 şi un pilot automat de nivelul 4 în 2021

Volvo a anunţat termenii apariţiei primului său model complet electric de serie şi lansarea unui pilot automat sofisticat, care să nu fie dependent de calitatea marcajului rutier.
Informaţia despre primul model cu propulsie 100% electrică a fost confirmată de şeful de design Volvo Thomas Ingenlath, care a declarat că primul model complet electric din gama suedezilor va fi crossover-ul compact XC40. Apariţia acestei versiuni va avea loc după prezentarea modelului electric Polestar 2 în 2019. Cel de-al doilea model 100% electric din gama Volvo va fi noua generaţie a SUV-ului de top XC90, debutul căreia este aşteptat în 2021. A treia generaţie XC90 ar putea fi lipsită în totalitate de versiuni propulsate doar de motoare cu ardere internă, în gamă fiind disponibile doar versiunile hibride, iar în topul motorizărilor – cea 100% electrică.
Pe lângă o versiune electrică, Volvo XC90 de a treia generaţie va aduce şi un sistem de pilot automat sofisticat de nivelul 4, numit Highway Assist. Acesta nu va fi un sistem complet autonom, însă automobilele dotate cu Highway Assist vor putea circula de sine stătător pe anumite porţiuni de drum (în cele mai multe cazuri – autostrăzi) unde nu vor avea nevoie de implicarea şoferului.

Sistemul Highway Assist va apărea pentru prima dată în lista opţionalelor Volvo XC90. Pentru desfăşurarea activităţii sale acesta va folosi multitudini de date stocate într-un sistem de tip cloud şi date ale sistemului de navigare. Până la lansarea noului SUV în 2021, suedezii intenţionează să obţină autorizare de la autorităţile americane pentru deplasarea automobilelor autonome pe drumurile publice.
În prezent automobilele Volvo pot fi echipate cu sistemul de pilot semi-automat Pilot Assis II, care permite deplasarea autonomă a automobilului pe drumuri cu marcaj rutier de calitate înaltă, automobilele sunt capabile să circule cu o viteză de până la 130 km/h, folosind datele radarelor şi senzorilor pentru a menţine distanţa faţă de alte vehicule participante la trafic sau pentru a interveni şi a opri automobilul în caz de urgenţă.
0
1,964
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!