Alfa Romeo MiTo și FIAT Punto sunt eliminate definitiv din producție, fără a avea succesori

În următoarele zile FCA va opri producția modelelor Alfa Romeo MiTo și FIAT Punto. Modelele vor fi eliminate din producție definitiv, fără a avea succesori. Eliminarea are loc în legătură cu sfârșitul de carieră al acestor modele, care a dus la o cerere extrem de mică pentru ambele, dar și ca parte a planului de reorganizare, inițiat la nivel de concern.
Alfa Romeo MiTo a împlinit 10 ani de la lansare, iar cererea pentru aceasta este în continuă scădere – 11 mii exemplare în 2017 în Europa. Locul MiTo pe linia de producție la uzina Mirafori din Torino va fi preluat de crossover-ul Maserate Levante. Prin decizia de a elimina compacta, italienii intenționează să creeze o imagine de brand de lux pentru Alfa Romeo, care nu va mai dispune de modele accesibile în gamă (cel mai accesibil fiind modelul Giulietta).
FIAT elimină din gama sa ultima generație Punto, care a fost lansată pentru prima dată încă în 2005, iar timp de 13 ani a suferit mai multe actualizări. Deși anul trecut compacta italiană a fost achiziționată de circa 50 mii clienți europeni, în mare parte grație prețului accesibil, această cerere este mult mai mică decât succesul indicat de model acum peste 10 ani în urmă – circa 500 mii unități comercializate anual.
Punto este acum cel mai accesibil model din gama FIAT, iar cu pensionarea acestuia, cel mai accesibil model din gamă va deveni compacta 500, care înregistrează și un succes de invidiat, comparativ cu Punto în Europa – 189 mii automobile comercializate în 2017. Cu doi ani mai târziu gama de modele 500 (care enumeră acum, pe lângă hatchback, crossover-ul 500X și monovolumul 500L) va fi suplinită cu modelul 500 Giardiniera, care va înlocui prin sine modelul Lancia Ypsilon.
Despre eliminarea întregului brand Lancia, care dispune în prezent în gamă doar de compacta Ypsilon, s-a anunțat mai devreme. Unicul model al brandului este comercializat doar în Italia, unde, de fapt, acesta se bucură de un interes din partea cumpărătorilor – 61 mii unități vândute doar în Italia pe parcursul anului trecut. Lancia, fondată în 1906, va fi eliminată pe parcursul următorului an.
0
3,688
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!