Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Aproape jumătate din modelele Toyota comercializate în Europa au propulsie hibridă

Toyota Motor Europe raportează o creștere a vânzărilor pe piața europeană: compania niponă a reușit să înregistreze o majorare a cerererii aproape în toate segmentele, în care este prezentă, iar cele mai bune rezultate au fost atinse de modelele cu propulsie hibridă.
În primele 6 luni ale acestui an Toyota a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 6%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În total, în prima jumătate 2018 Toyota a comercializat circa 560 mii automobile în Europa. Din acest total, circa 257 mii unități au propulsie hibridă, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din numărul total de automobile comercializate de Toyota în Europa sunt hibride (46%). Astfel, modelele hibride au înregistrat o creștere de 23%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În același timp, Lexus a înregistrat o creștere totală a vânzărilor de 7% în Europa. Din totalul vehiculelor comercializate de brandul premium nipon, 62% au propulsie hibridă, iar dacă să studiem rezultatele vânzărilor în țările Europei de Vest, aflăm că acolo hibridele ocupă o cotă de 99% (!) din totalul vânzărilor Lexus.
În gama Toyota cel mai solicitat model în primele 6 luni ale anului a fost ultra-compacta Yaris – 123,266 unități comercializate, dintre care 66,306 au avut propulsie hibridă. Yaris este urmat de crossover-ul compact C-HR cu 78,369 unități vândute, dintre care 67,194 hibride (85%).

Cel mai solicitat Lexus în Europa este crossover-ul compact NX, pentru care au optat 15,365 europeni, dintre care 10,755 au ales versiuni hibride.
0
546
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!