Au fost aprobate modificări privind taxele de drum pentru automobilele înmatriculate în străinătate! Ce prevăd acestea

La finalul săptămânii trecute, Pralamentul Republicii Moldova a votat în lectură finală un pachet de modificări legislative privind taxele de folosire a drumurilor de către automobilele înmatriculate în afara țării noastre. În special, proiectul prevede extinderea perioadei de valabilitate a vinietei achiziționate de șoferii automobilelor înmatriculate în străinătate, care se află în vizită sau tranzitează Republica Moldova.

Legea urmează să fie promulgată de președintele Republicii Moldova și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Printre cele mai importante modificări se enumeră posibilitatea achiziționării vinietei cu un termen de valabilitate de doar o zi, atunci când limita minimă stabilită anterior a constituit 7 zile. De aceasta vor beneficia posesorii automobilelor înmatriculate în străinătate, care tranzitează țara sau se află aici doar timp de o zi. Prețul pentru o astfel de vinietă va constitui între 5 și 11 euro, în dependență de tipul și caracteristicile automobilului.
Astfel, în urma modificărilor, șoferii vor putea opta pentru viniete cu un termen de valabilitate de 1, 7, 15, 30, 90, 180 sau 360 zile – modificările prevăd un termen maxim de valabilitate a vinietei de până la 12 luni, atunci când anterior termenul maxim a fost de 6 luni. Perioada de valabilitate a vinietei va începe de la ora 00:00 a zilei solicitate de aplicant și va încheia la ora 24:00 a ultimei zile de valabilitate. În cazul în care se solicită ca vinieta să fie valabilă începând cu momentul achiziționării, valabilitatea va începe din momentul eliberării confirmării de plată, cu finalizarea valabilității la ora 24:00 a ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitată taxa. Totodată, vinieta va fi achiziționată pentru automobil, astfel încât în cazul transmiterii drepturilor de proprietate sau de folosință asupra acestuia, vinieta achiziționată anterior va fi valabilă în continuare, până la data expirării valabilității stabilite.
0
2,640
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!