Autoritățile Bucureștiului propun interzicerea circulației automobilelor pe parcursul unui weekend pe an

Un proiect de lege a fost înaintat de către un consilier din cadrul Consiliului General al Municipiului București (CGMB), care prevede interdicția de circulație pentru toate automobilele pe drumurile capitalei române pe parcursul unui weekend pe an. Proiectul are ca scop reducerea poluării și aglomerației în București.

Traficul aglomerat este una dintre problemele grave, cu care se confruntă capitala și alte orașe mari din România. Pentru a reduce poluarea și aglomerația, un consilier CGMB propune sistarea în întregime a traficului rutier pentru un weekend în fiecare an. Conform proiectului, sistarea va avea loc în ultima săptămână a lunii august – prima săptămână a lunii septembrie.
Autoritățile locale punctează, că problema supra-aglomerării s-a agravat în ultimii ani, în mare parte din cauza importului masiv a mașinilor second-hand în România, și din lipsă de reacție din partea autorităților, care nu întreprind măsurile necesare pentru a combate importul automobilelor poluante, pentru asigurare cu locuri de parcare și pentru fluidizarea traficului. Totodată, Bucureștiul rămâne a fi unul dintre cele mai aglomerate orașe europene, din punct de vedere al traficului rutier.

Măsura va avea ca scop reducerea poluării în capitala română, însă chiar dacă aceasta nu va avea un impact prea mare asupra mediului la general, autoritățile speră să atragă, astfel, atenția populației asupra problemei existente. Totodată, proiectul prevede și amenzi pentru cei, ce nu se vor supune interdicției de circulație, în mărime de între 500 și 2,000 lei românești. Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România a reacționat negativ la acest proiect, însă, precizând că măsura este prea drastică, iar transportul public nu va face față fluxului imens de pasageri în aceste zile.
0
1,665
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!